Print this page

RTVS sa rozhodla: uprednostní Slovensko-Rusko na MS do 18 rokov Reprofoto SZLH

Iný lukratívny priamy prenos musí ustúpiť.

Vzhľadom na zajtrajšiu kolíziu dvoch dôležitých hokejových zápasov sa RTVS priklonila k jednému.
Popoludní RTVS odvysiela na Dvojke štvrťfinálový zápas Slovensko-Rusko z Majstrovstiev sveta do 18 rokov. V rovnakom čase bude prebiehať aj štvrtý zápas play off Tipsport ligy.

„RTVS ktorá je dlhodobým partnerom slovenského hokeja na všetkých úrovniach, po dohode s riadiacim orgánom našej najvyššej hokejovej súťaže spoločnosťou Pro-Hokej rozhodla vo vysielaní Dvojky uprednostniť štvrťfinálový zápas našej reprezentácie do 18 rokov proti Rusku," píše vo vyhlásení RTVS. Priamy prenos sa začína zajtra o 17:15.

Cez prestávky duelu na MS U18 bude vysielať štvrtý zápas finále play-off medzi Nitrou a Banskou Bystricou. „Ak vo finále play-off padne gól, vstúpime do finálového duelu, aby sme divákom mohli sprostredkovať gólovú situáciu. Po skončení zápasu na MS U18 budeme pokračovať v priamom prenose zo štvrtého zápasu play off Tipsport ligy," píše RTVS.

RTVS zároveň ďakuje vedeniu Pro-Hokej a obom ligovým klubom za ústretovosť. „Táto situácia je príkladom toho, že niekedy je potrebné prijať rozumný kompromis. RTVS to víta a oceňuje tento fair play prístup, čo je základný fenomén športu," povedal generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

„Verím, že tento krok, ktorým sme vyšli v ústrety budúcim slovenským hokejovým hviezdam, im pomôže v hokejovom raste a zvyšovaniu ich popularity medzi našimi tipsportligovými fanúšikmi," povedal Richard Lintner šéf spoločnosti Pro-Hokej.