Vyradia z ponuky všetky programy JOJ? Prinášame odpovede Orange, UPC, Telekomu a ďalších

Vyradia z ponuky všetky programy JOJ? Prinášame odpovede Orange, UPC, Telekomu a ďalších Reprofoto JOJ

Včera sme vás informovali o konflikte, ktorý prepukol medzi Asociáciou zastupujúcou 22 operátorov a vysielateľom staníc JOJ.

 


Asociácia prevádzkovateľov káblových telekomunikácií APKT, zastupujúca 22 operátorov (medzi nimi je napríklad UPC, Slovanet, Martico) včera oznámila: „Sme pripravení na vyradenie staníc JOJ, JOJ Plus a WAU z programovej ponuky." Asociácia to vysvetľuje tým, že odmieta pristúpiť na ultimatívne finančné podmienky, ktoré jej dala JOJ Group a ktoré by znamenali zvýšenie poplatkov pre divákov. A zároveň považuje za neakceptovateľnú jej výzvu na vyradenie českých verejnoprávnych staníc z ponuky.

 

JOJ to považuje za klamlivú kampaň. Celé stanovisko JOJ.

Ďalší operátori (cca 90, medzi ktorými je Orange, UPC, Antik a ďalší) sú združení v Slovenskej asociácii pre káblové telekomunikácie SAKT. Tí reagujú takto:

„SAKT naďalej pokračuje v rokovaniach s MAC TV ohľadom poplatkov pre kanály Joj, Joj Plus, Wau za lineárne vysielanie (HD, SD), archív a OTT- distribúciu cez verejný internet. Rokovania budú pokračovať do času pokiaľ sa nám nepodarí vyjednať akceptovateľné nediskriminačné podmienky pre našich členov, ktoré by sa aplikovali do Rámcovej dohody. Úvaha o možnom vyradení týchto kanálov z našich ponúk je zatiaľ predčasná, nie však úplne vylúčená ako krajné riešenie - v prípade neúspechu v našich rokovaniach," reagoval pre Omédiách.com Vlastimil Lakatoš z Antik Telecom za SAKT.

Podrobnosti: Operátori združení v APKT sú pripravení vyradiť všetky programy JOJ z ponuky

Prinášame vyjadrenia niektorých dôležitých hráčov:

Orange: „Požiadavku registrujeme. Aktuálne rokujeme, a áno, je tu aj riziko, že by stanice mohli byt vyradené z ponuky," povedala pre Omédiách.com Ivica Hricová z Orange Slovensko.

UPC: "Spoločnosť UPC vidí možnosť vyradenia programov TV JOJ vzhľadom ako reálnu, a plne sa stotožňuje s vyhlásením APKT. Potvrdzujeme, že v prípade nemennosti prístupu TV JOJ, sme podobne ako ostatní operátori pripravení programy TV JOJ vyradiť," povedal Jaroslav Kolár z UPC pre Omédiách.com.

Skylink: "So stanicou TV JOJ sme uzavreli dohodu ešte na jeseň v roku 2016. Naše vzájomné vzťahy sú tak vysporiadané na dlhšie časové obdobie," povedal pre Omédiách.com Jaromír Glisník, člen predstavenstva M7 Group, ktorá prevádzkuje satelitnú platformu Skylink. Na otázku, či uvažujú o tom, ze televízne stanice vypnú povedal: "S ohľadom na vyššie zmienenú odpoveď k tomu nemáme žiadny dôvod. Naši zákazníci nebudú ochudobnení o ponuku TV JOJ."

Telekom (poskytovateľ služieb Magio, Magio Sat a Digi): „S TV JOJ máme uzavretú zmluvu na dlhšie obdobie, máme preto ešte určitý časový priestor na dohodu. Máme záujem rokovať o viacerých variantoch, kľúčový je pre nás dopad na zákazníka. Z dlhodobého pohľadu nikdy nevieme úplne garantovať udržanie cien, keďže tie sú závislé od množstva faktorov, na ktoré nemáme dosah," reagoval Peter Gálik zo Slovak Telekomu na otázky Pravdy, či zvažujú zvýšenie cien, alebo vyradenie JOJ a staníc z jej portfólia zo svojej ponuky.