Operátori z APKT: JOJ požaduje za každého zákazníka 12 eur ročne

Operátori z APKT: JOJ požaduje za každého zákazníka 12 eur ročne Reprofoto JOJ

Ak JOJ neustúpi, prezident APKT prehlásil, že sú pripravení programy TV JOJ vyradiť z ponuky. AKTUALIZÁCIA.

 

Aktualizácia 28. 4. 2017: Tri dni po zverejnení tohto článku nám poslal prezident Asociácie prevádzkovateľov káblových telekomunikácií Robert Ťavoda túto žiadosť: „Na základe výzvy právnickej kancelárie, zastupujúcej MAC TV s.r.o., som sa rozhodol požiadať o stiahnutie uvedenej výzvy z portálu. Tento pokyn vydávam v záujme upokojenia situácie pri jednaniach operátorov o podmienkach zmluvy s MAC TV s.r.o. Neznamená to však, že s tvrdením právnickej kancelárie súhlasím."

Pôvodný článok z 25. 4. 2017:

Minulý týždeň viacerí operátori oznámili, že prebiehajú rokovania so zástupcami JOJ Group o zmene podmienok, výsledkom ktorých môže byť zvýšenie poplatku pre zákazníka, no viacerí operátori nevylúčili, že stanice JOJ z ich ponuky vypadnú.

Operátori združení v Asociácii prevádzkovateľov káblových telekomunikácií (APKT) tvrdia, že televízia JOJ chce cez poplatky operátorom od divákov vytiahnuť ročne viac ako 20 miliónov eur. „TV JOJ požaduje za sledovanie jej vysielania od operátorov až 1 euro s DPH mesačne za každého zákazníka, čo je o niekoľko sto percent viac než doteraz. Pri zhruba 1,8 milióna domácnostiach využívajúcich satelitné a káblové TV služby na Slovensku, by tak TV JOJ chcela, aby jej diváci a operátori zaplatili viac ako 20 miliónov ročne," napísala APKT v stanovisku pre Omédiách.com.

Viac: Ktorí operátori sú združení v APKT

Podľa prezidenta APKT Roberta Ťavodu toto je ponuka, ktorú TV JOJ predložila operátorom, ktorá je zároveň jasným dôkazom, že vysielateľ TV JOJ zavádza verejnosť tvrdením, že od operátorov požaduje iba mierne poplatky za každého zákazníka. „Pre operátorov, ktorí nechcú ďalej zaťažovať svojich zákazníkov, je táto ponuka neakceptovateľná. Operátori preto nemajú na výber a naďalej sú pripravení programy TV JOJ vyradiť z ponuky," vyhlásil Ťavoda.

Odporúčame aj: Vyradia z ponuky všetky programy JOJ? Prinášame odpovede Orange, UPC, Telekomu a ďalších

Ako dodal, TV JOJ súčasne trvá na tom, aby všetky tri programy TV JOJ zároveň operátori zaradili do najobľúbenejšieho balíčka s najnižšou cenou, bez možnosti vytvorenia samostatného balíčka TV JOJ. Vysielateľ TV JOJ vraj požadoval pôvodne od operátorov ešte oveľa viac - až 2,6 eur s DPH za každého zákazníka, za programy TV JOJ a možnosť zaradiť ich do TV archívu či možnosť sledovať ich na mobilných zariadeniach.

„Operátori vždy podporovali slovenskú televíznu a filmovú tvorbu, a nebudú mať radosť z prípadného vyradenia TV JOJ z programovej ponuky. Preto sú ochotní rokovať s vysielateľom TV JOJ o takých podmienkach, ktoré nebudú v neprospech divákov, zákazníkov, ani operátorov. V prípade, že sa tak nestane, neostane iné, než krajné riešenie, a tým je vyradenie týchto programov z ponuky," tvrdí Ťavoda.

Programy JOJ Group: JOJ, Plus, Wau sú dostupné bezlatne cez anténu (cez DVB-T).

Aktualizácia o stanovisko  JOJ Grup:

"Pán Ťavoda je manažér, ktorý počas našich rokovaní nebol schopný viesť dialóg a svojvoľne ohrozoval ekonomické záujmy 22 operátorov združených v APKT. Hneď po tom, ako sme s ním prerušili všetky obchodné rokovania, začal voči JOJ Group viesť špinavú kampaň, ktorá trvá už niekoľko dní a čoho dôkazom sú aj čísla uvedené v jeho vyhlásení, ktoré sa absolútne nezakladajú na pravde a sú absurdné. Podľa Ťavodovej logiky by tak mali slovenskí diváci zaplatiť operátorom 840 000 000 eur ročne! Ak je to pravda, potom gratulujeme operátorom.

V súčasnosti prebiehajú naše bilaterálne rokovania s operátormi. Každý návrh zmluvy je koncipovaný podľa potrieb a strategických záujmov jednotlivých operátorov a pán Ťavoda nemá ani najmenšiu predstavu o pokračujúcich jednaniach.

JOJ Group už nebude na osočovanie pána Ťavodu a na jeho manipulovanie s faktami reagovať prostredníctvom médií a očierňovanie svojho mena bude riešiť súdnou cestou."