Markíza bude opäť dostupná cez anténu, v platenom balíku

Markíza bude opäť dostupná cez anténu, v platenom balíku

Po niekoľkých mesiacoch sa vracia Markíza na anténu.

 

 

Rokovania o návrate Markízy do vysielania cez anténu trvali niekoľko mesiacov. Dnes spoločnosť Towercom oznámila, že s Markízou podpísala zmluvu do roku 2019. Televízia bude dostupná ale v rámci plateného balíčka Plustelky. Markíza v HD vysielaní so svojimi stanicami TV Doma a TV Dajto v štandartnom vysielaní budú divákom dostupné v rámci programového balíčka Plustelka do konca roka za 2,99 eur za mesiac. Súčasťou Plustelky bude spolu so stanicami Markízy 29 slovenských, českých, filmových, športových, či dokumentárnych kanálov, píše Towercom.

Od 1. januára 2017 nebolo možné na veľkej časti Slovenska sledovať stanice Markíza, Doma a Dajto prostredníctvom klasickej televíznej antény. Rozhodnutie vedenia televízie Markíza odísť z DVB-T prinieslo Markíze úbytok divákov hlavne v januári a februári.

"Televízia Markíza bude od polovice júna tohto roka dostupná v rámci balíčka Plustelky za nezmenenú cenu. Vyplýva to z dohody, ktorú uzavreli generálni riaditelia spoločnosti Towercom a televízie Markíza, Ivan Peschl a Matthias Settele," píše Towercom. 

„Tešíme sa, že opäť môžeme ponúknuť ľuďom, ktorí sledujú televíziu cez anténu bohatšiu ponuku programov. Našim cieľom je totiž zabezpečiť čo možno najviac informácií a zábavy pre maximálny počet slovenských domácností. Zároveň sme radi, že sa opäť potvrdilo, že vysielanie cez anténu je štandardná technologická platforma," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Towercom Ivan Peschl.

Pokúšame sa získať stanovisko Markízy.