Na RTVS začína nová diskusná relácia Silná zostava

Na RTVS začína nová diskusná relácia Silná zostava Reprofoto RTVS

Novú reláciu bude moderovať známa rozhlasová a televízna redaktorka.

V pondelok 22. mája RTVS po večerných správach prinesie na Dvojke novú reláciu s názvom Silná zostava. Moderátorkou diskusnej relácie bude rozhlasová a televízna reportérka RTVS Oľga Baková.

„Silná zostava bude panelovou diskusiou piatich žien o aktuálnych témach, ktoré hýbu Slovenskom. Hlavnými protagonistkami relácie budú moderátorka Oľga Baková a štyri panelistky, expertky v danej profesii, znalkyne spoločnosti z humanitného odboru, komentátorky, blogerky, zástupkyne rôznych vekových skupín či stand up komičky," píše RTVS v tlačovej správe.

Témou premiérovej časti bude emigrácia mladých ako problém Slovenska. Spoločne s Oľgou Bakovou budú diskutovať sociologička Sylvia Porubänová, blogerka Ľudmila Kolesárová, expertka na hľadanie talentov Zuzana Šottová a herečka Kristína Farkašová.

Odporúčame aj: Reportér JOJ sa ocitol pri prestrelke v Donecku. Blízko bola aj redaktorka RTVS

RTVS upozorňuje, že nepôjde o ženskú lifestylovú reláciu, ani o expertnú, či postojovú diskusnú reláciu vedenú v konfrontačnom tóne. Diskusia sa bude opierať o aktuálne zistenia a informácie, rovnako o skúsenosti protagonistiek a príbehy. „Silnú zostavu tvoria vzdelané, vtipné a inteligentné ženy, ktoré majú čo povedať. Sú to na jednej strane odborníčky, no témy, ktorým sa v Silnej zostave budeme venovať, sa ich ako obyvateliek tejto krajiny tiež bytostne dotýkajú. Naše panelistky vedia svoj názor vyargumentovať a neboja sa ho verejne povedať," hovorí moderátorka Baková.

Odporúčame aj: V pondelok začína aj novinka Ahoj Slovensko

„V diskusii sa nebudeme zaoberať tradičnými ženskými témami, ale témami, ktoré sa týkajú nás všetkých. V prvých vydaniach budeme napríklad diskutovať o probléme odchodu mladých ľudí zo Slovenska, téme nenávisti na internete alebo v spoločnosti, s ktorou sa denno-denne stretávame, či téme školstva," dodáva Baková.

Kreatívnym producentom relácie je Tomáš Kaminský, režisérkou Andrea Horečná a dramaturgiu má na starosti Ľubica Stanek.