Moderátorka sa ospravedlnila za fotky, na ktorých drží odrezanú hlavu Trumpa

Moderátorka sa ospravedlnila za fotky, na ktorých drží odrezanú hlavu Trumpa Foto: Twitter Kathy Griffin

Fotografie zakrvavenej hlavy kritizovala široká verejnosť, ale aj prezident.

Americká moderátorka, herečka a spisovateľka Kathy Griffin sa ospravedlnila za fotky, na ktorých za vlasy drží odrezanú hlavu prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa.

"Kathy Griffin by sa mala hanbiť. Moje deti, obzvlášť 11-ročný syn Barron, kvôli tomu prežívajú nepríjemné chvíle," napísal na twitteri prezident Trump s tým, že je mu z celý záležitosti zle.

"Je mi to ľúto, zašla som príliš ďaleko," reagovala vo videonahrávke na twitteri Griffin. "Nebolo to vtipné, chápem to. Prosím vás o odpustenie," dodala.

"Odporné, ale nie je to prekvapujúce," napísal na twitteri Donald Trump mladší. "To je dnešná ľavica. Toto považujte za prijateľné. Predstavte si, že by to urobila konzervatívcovi (Barackovi) Obamovi, keď bol prezidentom," poznamenal.

Aj dcéra neúspešnej demokratickej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej Chelsea označila fotky za odporné a zlé. "Robiť si srandu zo zabitia prezidenta nie je vôbec vtipné," uviedla.

Griffin, ktorá je veľkou odporkyňou Trumpa, kritizoval aj niekdajší neúspešný republikánsky prezidentský kandidát Mitt Romney. Uviedol, že stav americkej politiky je žalostný a vulgárny, ale to, čo Griffinová predviedla, je úpadkom do ešte väčšej hnusoty.