Mestská televízia Trnava sa zbavila flanelového loga

Mestská televízia Trnava sa zbavila flanelového loga Foto: MTT

Mestská televízia Trnava oslávila 20 rokov a pri tej príležitosti sa rozhodla rebrandovať.

 

Súčasťou veľkých zmien v televízii je zmena loga – donedávna logo tvorili retro flanelové štvorčeky z roku 1997.

„Pocit vzájomnosti a blízkosti sme sa snažili vniesť do samotného sloganu aj vizuálnych prvkov. Zvolili sme interaktívny slogan Vstúpte do obrazu, ktorý deklaruje otvorenosť, „informačnú pohostinnosť" televízie a vzájomný priestor, ktorý televízia v rámci mesta poskytuje," píše televízia v tlačovej správe. Rebranding pripravovalo CUBE studio.

Foto: MTT

Nové logo Mestskej televízie Trnava vzniklo ako NEGATÍV písmena T. „Z loga sme postavili známe trnavské dominanty ako stredoveké hradby, Divadlo J. Palárika, Hrubý kostol, Divadlo J. Palárika, Trojičné námestie, stredoveké hradby, a vlastne, celé mesto. Pre klienta sme do typografie vybrali font písma Montserrat, ktorý v sebe nesie urbanistické prvky a prvky mestskej kultúry."

Súčasťou rebrandingu sú rôzne animácie zo základného logotypu pre spravodajstvo, publicistiku, šport, kultúru, ktoré vznikli v spolupráci s CUBE štúdiom.

Podľa slov riaditeľky, Dálie Šaškovičovej, sa chce televízia priblížiť viac mladým. „Sleduje nás stále viac mladých ľudí, sme aktívnejší v online prostredí, takže nový, sviežejší a dynamickejší vizuálny štýl, je prirodzená reakcia na vývoj situácie," povedala Šaškovičová.

Televízia predstavila logo 13. mája na trnavských hradbách v Promenáde večer po zájdení slnka.