Print this page

RTVS v súvislosti s úmrtím umelca mimoriadne mení program Foto: RTVS

 

 

 

RTVS v súvislosti s úmrtím hudobníka a skladateľa Mariána Vargu mení program vo vysielaní rozhlasových i televíznych programových služieb RTVS.

Dnes večer o 20:10 Dvojka uvedie portrét Mariána Vargu v dokumentárnom filme Obyvateľ vlastného ostrova a následne o 21:10 do vysielania zaradí jubilejný koncert s názvom Marián Varga 70.

Viac: Zomrel Marián Varga

Rádio Slovensko zaradilo do dnešného večerného vysielania (po 20:00) archívny rozhovor s Mariánom Vargom, mimoriadne upraví aj tému na večer a od 17:00 sa bude venovať spomienke na Mariána Vargu. Prvá rozhlasová programová služba RTVS tiež upraví hudobný playlist a do každej hodiny zaradí skladbu, na ktorej sa podieľal. Jeho osobnosti bude venované aj dnešné vydanie relácie K veci po 18:15.

Rádio Regina pripravuje dnes o 20:00 záznam koncertu k 70. narodeninám Mariána Vargu, počas zajtrajšieho dňa prinesie viacero publicistických príspevkov, venovaných jeho osobnosti.

Rádio Devín Rádio Devín zmenilo plánované vysielanie relácie program Ars musica, Tomáš Boroš informoval o jeho úmrtí a v relácii mimoriadne zaznela aj jeho tvorba. Devín dnes o 18:30 odvysiela reláciu Rubikon na tému fenoménu Collegium Musicum. Mariánovi Vargovi bude vo vysielaní Devína patriť aj štvrtkové ráno, o 8:00 rádio uvedie rubriku Dnes počúvame Vargu, následne odvysiela časť z cyklu Pocta Mariánovi Vargovi. Vo štvrtok o 19:00 Devín odvysiela premiéru Folkfóra, venovaného tvorbe Mariána Vargu, reláciu pripravuje Soňa Horňáková. V piatok v prúdovom vysielaní počas relácií Ranné ladenie, Ars musica či Ars rádio Rádio Devín prinesie spomienky ľudí, ktorí Mariána Vargu osobne poznali a spolupracovali s ním. V piatkovom vydaní relácie Ars Musica bude na Mariána Vargu spomínať slovenský hudobník Jozef Lupták, v relácii tiež zaznejú úryvky z rozhovoru, ktorý s ním pri príležitosti jeho 70. narodenín pripravila Meška Puškášová.

Rádio_FM si Mariána Vargu pripomenie v špeciálnom fíčri, vo vysielaní odznie aj jeho tvorba z uplynulého festivalu Radio_Head Awards.