Dozvedel sa Danko o odvolaní jeho ministra z TA3?

Dozvedel sa Danko o odvolaní jeho ministra z TA3? Ilustr.foto: FB A. Danko

Redaktori .týždňa zachytili okamih, keď sa prekvapený Andrej Danko z obrazovky TA3 dozvedel o odvolaní jeho ministra. „Podrazil ma," povedal.

Ešte včera zverejnili predsedovia vládnych strán spoločné vyhlásenie, kde sa tvárili, že všetko je v poriadku, len médiá robia rozruch. "Predsedovia vládnych strán vyjadrujú znepokojenie nad skutočnosťou, že médiá uverejňujú narastajúci počet nepravdivých a polopravdivých informácií s cieľom vytvárať za každú cenu napätie v spoločnosti a útočiť na stabilitu vlády," píše sa vo vyhlásení.

Dnes Robert Fico zvolal brífing, kde oznámil, že minister školstva Peter Plavčan končí.

V čase, keď bol brífing, v kancelárií Andreja Danka boli redaktori .týždňa, ktorí s ním robili rozhovor. Počas stretnutia zachytili zaujímavý okamih, keď Danko najprv hovoril, že Plavčana zavolá na diskusiu vnútri SNS a bližšie sa oboznámi s tým, čo sa na ministerstve vlastne udialo. A minister bude musieť ustáť aj odvolávanie v parlamente.

Redaktor Michal Magušin si v tom všimol za Dankom, že na TA3 vidieť Roberta Fica ako odvoláva Plavčana. Dankovi preto skočil do reči, ukázal na obrazovku a opýtal sa: „Pán predseda, a o tomto viete?" „Danko sa zarazil, odmlčal, postavil sa a povedal: „Podrazil ma". Potom zapol zvuk na televízore, ruky skrížil na prsiach a počúval, ako Fico vysvetľuje, že dal SNS priestor, aby Plavčana odvolali sami, ale národniari túto šancu nevyužili, " popisuje situáciu v kancelárii Danka redaktor.

Bugár mal krátko popoludní tlačovú besedu, kde sa ho novinári pýtali aj na komunikáciu medzi lídrami. „"V momente, keď prenikla informácia, že bude brífing premiéra, som sa informoval a vtedy som sa dozvedel, že bola komunikácia aj medzi predsedom vlády a predsedom parlamentu ohľadom tejto veci a dalo sa tušiť, že pán premiér ide vyzvať predsedu SNS k tomu, aby došlo k nejakej zmene," hovoril a potom podľa Denníka N spresnil, že telefonáty medzi koaličnými lídrami prebehli ešte pred vyhlásením Fica.

Andrej Danko ohlásil brífing o 17.30.