Sulík vyzýva Fica na duel v RTVS

Sulík vyzýva Fica na duel v RTVS Foto: FB Fico, Sulík

Richard Sulík reaguje na video, ktoré Robert Fico zverejnil na facebooku.


Predseda SaS vyzýva predsedu Smeru na verejnú debatu. „Nakrúcať videá, v ktorých kydá na predsedov opozičných strán, je podľa lídra liberálov na rovnakej úrovni zbabelosti, ako keď vedie svoje monológy vo verejnoprávnej RTVS a odmieta diskutovať s politickými oponentmi," píše SaS v stanovisku.

Sulík tak reaguje na video, ktoré zverejni Fica na facebooku, v ktorom premiér hovorí, že Sulík je absolútny politický dobrodruh a amatér, ktorý sa váľa po bruselských baroch a príde na Slovensko len vtedy, keď cíti pach politickej krvi. Vo videu útočí aj na ďalších opozičných lídrov – Borisa Kollára, Igora Matoviča či Alojza Hlinu.

„Verejnosť si určite všimla, že premiér Fico sa rozhodol zaútočiť videom až po tom, čo sa objavili informácie, že pochybný podnikateľ Ladislav Bašternák sa pred vyšetrovateľom de facto priznal zo spáchania daňového podvodu. Tak ako je z pohľadu politickej kultúry neudržateľné zotrvávanie premiéra Fica v Bašternákovom byte, je neudržateľné zotrvávanie Roberta Kaliňáka vo vláde," povedal Sulík.

Podľa SaS si Robert Fico hľadá spôsob, ako tieto fakty prekryť. Podľa SaS je o to dôležitejšie vytvoriť priestor na verejnú diskusiu.

„Veríme, že RTVS ako verejnoprávne médium do svojej najbližšej relácie O 5 minút 12 zaradí diskusný duel Richarda Sulíka a Roberta Fica a Robert Fico pozvanie tento raz chlapsky prijme," vyzýva predsedníctvo SaS.
RTVS cez leto diskusnú nedeľnú reláciu nevysiela.

Požiadali sme RTVS o stanovisko.