Diváci mali zmiešané pocity, keď dievčatko spievalo generálovi, že udá vlastnú matku

Diváci mali zmiešané pocity, keď dievčatko spievalo generálovi, že udá vlastnú matku Reprofoto youtube Fontanka Ru

 

 

 

Pozornosť ruských médií upútalo video zo slávnostného otvorenia školského roku v petrohradskej akadémii Vyšetrovacieho výboru, akejsi ruskej obdoby americkej FBI, kde vystúpilo aj päťročné dievčatko.
To počas svojho vystúpenia šéfovi tejto obávanej inštitúcie Alexandrovi Bastrykinovi sľúbilo, že v službe vlasti bude trestne stíhať aj vlastnú matku. "Udržať tajomstvo dokážem, nikomu nepoviem ani bu. Ale v službe, keď bude treba, aj mamu k zodpovednosti poženiem!" recitovala predškoláčka Diana policajnému generálovi a nastúpeným študentom.

Ruská televízia Pjatyj kanalov to odvysielala ako zábavnú epizódu.

V mnohých Rusoch to však vyvolalo smutné spomienky, ako sa počas sovietskej éry oslavoval ako hrdina Pavlik Morozov, ktorý udal úradom vlastného otca.

Nová akadémia má podľa Bastrykina vychovávať budúcich vyšetrovateľov, ktorí majú "z pokynu zákona a z volania srdca bojovať so zločinom, presadzovať a nastoľovať spravodlivosť".

V škole sa učí 18 chlapcov a 22 dievčat vo veku 13 a 14 rokov. Na otvorení školského roka na akadémii sa zúčastnil aj slávny filmový režisér Nikita Michalkov.