Film Únos pôjde na Jednotke

Film Únos pôjde na Jednotke Reprofoto youtube Únos

 Na RTVS pôjde film Únos natočený podľa skutočných udalostí únosu prezidentovho syna a mafii v službách politikov.

 


Všetci oslavujú. Kráľ podsvetia aj prezident. Iba predseda nemá čo oslavovať. Prezident, ktorému on sám vyšliapal chodník k funkcii, odmietne vymenovať jeho šikovného chalaniska za ministra. Prezident sa stane nepohodlným. Ako ho prinútiť počúvať, čo chce predseda?

 

Slovenský thriller Únos je natočený podľa námetu skutočných udalostí únosu prezidentovho syna a atmosférou polovice deväťdesiatych rokov. RTVS film odvysiela v premiére v nedeľu večer o22:05 na Jednotke.

O čom je film?

Prezidentovho syna za bieleho dňa unesie a zmláti organizovaná skupina a zavlečie do zahraničia. Mladý agent tajnej služby Oskar, gniavený svedomím, sa prizná vyšetrovateľovi, že sa zavlečenia zúčastnil na príkaz svojich nadriadených. A mafia si počas únosu podala ruky s tajnými, ktorým šéfuje predsedov Chalanisko. Oskar sa v strachu o svoj život s pomocou kamaráta Roba ukryje a zdanlivo sa po ňom zľahne zem. Robovo auto o niekoľko mesiacov vybuchne a chlapec, jediný kontakt na Oskara, v ňom zhorí zaživa.
Hlavnou postavou príbehu je Marta, ktorá sa snaží domôcť spravodlivosti pre seba, pre mŕtveho, pre jeho mamu, pre svojho zavraždeného brata, ktorého hlavu nájdu pohodenú v igelitke, a pre celú spoločnosť, ktorá je mlčanlivým svedkom udalostí, na ktoré sa nesmie zabudnúť.

Režisérkou a scenáristkou filmu je Mariana Čengel Solčanská, ktorá v minulosti natočila historický film Legenda o Lietajúcom Cypriánovi, rodinnú drámu Miluj ma alebo odíď či výpravnú rozprávku Láska na vlásku.

V hlavných úlohách sa predstavia Rebeka Poláková, Maroš Kramár, Milan Ondrík, Dano Heriban, Ingrid Timková, Tomáš Hanák, Juraj Hrčka a ďalší.

Film, ktorý sa dostane do kín v marci, vznikol v produkcii Milana Stráňavu a jeho spoločnosti JMB FILM & TV PRODUCTION.