Kevin Spacey po škandále nedostane ocenenie zakladateľa Emmy

Kevin Spacey po škandále nedostane ocenenie zakladateľa Emmy

 Medzinárodná akadémia televíznych umení a vied sa rozhodla neudeliť hollywoodske hviezdej hviezde Kevinovi Spaceymu zvláštne ocenenie zakladateľov medzinárodných televíznych cien Emmy, ktoré mal herec prevziať v novembri pri ceremoniáli v New Yorku.

 Reaguje tak na obvinenia zo sexuálneho obťažovania, z ktorého Spaceyho viní americký herec Anthony Rapp. Informoval o tom dnes spravodajský server BBC.

Čestnú Cenu zakladateľov Emmy udeľuje akadémia osobnostiam, ktoré svojimi "tvorivými úspechmi nejakým spôsobom prispeli ku kvalite svetovej televíznej produkcie". Ocenenie v minulosti získal aj režisér Steven Spielberg, producent a režisér J. J. Abrams alebo producent televíznej talentovej súťaže X-Factor Simon Cowell.

Rapp v pondelok Spaceyho obvinil, že sa ho ešte ako štrnásťročného snažil zviesť  na jednom z večierkov v Spaceyho byte. 58-ročný Spacey vo svojom vyhlásení uviedol, že si na incident kvôli podnapilému stavu nepamätá, za údajné nevhodné správanie sa Rappovi ospravedlnil.

Podrobnosti: Kevin Spacey čelí obvineniu, že pred rokmi sexuálne obťažoval mladého herca

Spacey je hollywoodskou hviezdou prvej kategórie, známy je z filmov Sedem (1995), Zvyčajní podozriví (1995), Americká krása (1999) alebo zo seriálu House of Cards. Rapp hrá v Star Trek: Discovery.

Spoločnosť Netflix, ktorá produkuje seriál House of Cards, podľa agentúry Reuters potvrdila, že jeho terajšia, v poradí už šiesta séria, ktorá je vo výrobe, nebude mať ďalšie pokračovanie. Firma vo svojom vyhlásení uviedla, že je záležitosťou "hlboko rozrušená". Rozhodnutie o tom, že House of Cards skončí, podľa nemenovaných zdrojov padlo už pred niekoľkými mesiacmi, a nesúvisí tak sa Spaceyho aférou.