Netflix úplne ukončil spoluprácu s Kevinom Spaceym

Netflix úplne ukončil spoluprácu s Kevinom Spaceym Foto: Netflix

Americká filmová spoločnosť Netflix ukončila akúkoľvek spoluprácu s hercom Kevinom Spaceym, ktorý čelí obvineniam zo sexuálneho obťažovania mladých mužov.  

 

 

"Netflix sa nebude podieľať na žiadnej ďalšej produkcii House of Cards, ktorej súčasťou by bol Kevin Spacey," uviedla podľa agentúry AP vo vyhlásení internetová videotéka. Spacey v seriáli, za ktorý získal päťkrát nomináciu v hereckej kategórii televíznych cien Emmy, hrá bezškrupulózneho amerického politika Franka Underwooda, ktorý sa vypracuje na post prezidenta.

Netflix teraz s produkčnou spoločnosťou MRC rieši, či bude možné vo výrobe ďalších dielov seriálu pokračovať bez Spaceyho. Súčasná šiesta rada má byť vôbec posledná.

58-ročny herec, ktorý patrí k hollywoodskym hviezdam prvej kategórie, sa v posledných dňoch stal terčom mnohých obvinení, že v minulosti sexuálne obťažoval mladých hercov a ďalších ľudí spojených s hereckou profesiou. Ako prvý sa o ňom takto vyjadril o 12 rokov mladší americký herec Anthony Rapp, ktorého sa vraj Spacey pokúsil zviesť pred tromi desiatkami rokov. Spacey vo svojom vyhlásení uviedol, že si na incident kvôli podnapitosti nepamätá, za údajne nevhodné správanie sa však kolegovi ospravedlnil. Zároveň sa priznal k svojej homosexuálnej orientácii, čo rozhnevalo niektorých zástupcov gay komunity, podľa ktorých sa takto snažil odpútať pozornosť od obvinenia.

Po Rappovi o svojej nepríjemnej skúsenosti so Spaceym hovorili ďalší herci či niekdajší zamestnanci londýnskeho divadla Old Vic. Podľa stanice CNN sa na jeho neprípustné správanie sťažovala aj skupina ľudí spojených so spomínaným seriálom Netflix.

Spoločnosť Netflix tiež oznámila, že nemieni uviesť do distribúcie v súčasnosti dokončovaný film Gore, v ktorom Spacey hrá titulnú postavu spisovateľa Gorea Vidala.

Vyjadrenie Spaceyho sa podľa agentúry Reuters nepodarilo získať, pretože s hercom prerušil spoluprácu aj jeho doterajší mediálny zástupca.