Print this page

Z nového filmu vystrihnú všetky scény s Kevinom Spaceym, ktorý hrá hlavnú postavu Foto z filmu

 Americký režisér Ridley Scott vystrihne zo svojho dokončeného filmu Všetky prachy sveta všetky scény, v ktorých hral Kevin Spacey, a natočí ich znovu.

Úlohu amerického priemyselníka Jeana Paula Gettyho v nich namiesto Spaceyho stvárni kanadský herec Christopher Plummer, informovala dnes agentúra AP.
Spacey čelí v týchto dňoch mnohým obvineniam zo sexuálneho obťažovania mladých mužov.

Plummer už začal s natáčaním. K práci na filme sa budú musieť vrátiť napríklad aj herci Mark Wahlberg a Michelle Williamsová.

Premiéra nového thrilleru nakrúteného podľa skutočnej udalosti mala byť pôvodne 16. novembra. Kvôli afére okolo Spaceyho bola odložená. Aktuálny termín 22. decembra by chcel režisér Scott dodržať.

Film Všetky prachy sveta rozpráva príbeh milionára Gettyho, ktorému v sedemdesiatych rokoch uniesli vnuka. 87-ročný Plummer získal v roku 2012 Oscara za rolu vo filme Začiatky. Známejší je skôr z muzikálu Za zvukov hudby.

58-ročny Spacey, ktorý patrí k najväčším hollywoodskym hviezdam, sa v posledných týždňoch stal terčom mnohých obvinení, že v minulosti sexuálne obťažoval mladých hercov a ďalších ľudí spojených s hereckou profesiou. Ako prvý ho obvinil o dvanásť rokov mladší americký herec Anthony Rapp, ktorého sa vraj Spacey pokúsil zviesť pred tromi desiatkami rokov.

Spacey vo svojom vyhlásení uviedol, že si na incident kvôli podnapitosti nepamätá, za údajne nevhodné správanie sa však kolegovi ospravedlnil.

Po Rappovi hovorili o svojej nepríjemnej skúsenosti so Spaceym ďalší herci či niekdajší zamestnanci londýnskeho divadla Old Vic, kde Spacey od roku 2004 do roku 2015 pôsobil ako umelecký riaditeľ.

Spoluprácu so Spaceym ukončila spoločnosť Netflix, pre ktorú pracoval okrem iného pri natáčaní populárneho seriálu House of Cards či dokončovaného filmu Gore, ktorý sa nakoniec vôbec nedostane do distribúcie.