V novej reality šou sa bude tlačiť 100 ľudí v dome pre štyroch

V novej reality šou sa bude tlačiť 100 ľudí v dome pre štyroch Foto: ProSieben

Stovka ľudí žijúca v dome pre štvorčlennú rodinu, v ktorom je len niekoľko postelí a jediná toaleta - tak vyzerá nová reality šou, ktorá začína dnes na nemeckej televízii ProSieben.

 Jej víťaz, ktorým sa stane ten, kto v dome zostane ako posledný, si odnesie 100.000 eur.

Reality show v štýle Big Brother, pri ktorých diváci sledujú život skupiny ľudí uzavretých v jednom dome, priniesli za posledné roky mnoho svojráznych nápadov, ktorými sa ich tvorcovia snažili prilákať pozornosť. Nový program nazvaný Vypadni ... z môjho domu (Get the F*ck out of my House) si ju chce získať tým, že 55 mužov a 45 žien natlačia do domu s plochou 116 metrov štvorcových.

K čomu to povedie, je zrejmé z prvých záberov, ktoré televízna stanica zverejnila. Desiatky ľudí sa na nich tlačia v obývačke alebo malej kuchyni, kde márne hľadajú niečo poriadne na jedenie, ďalší zase tvorí dlhú radu pri dverách do jedinej kúpeľne so záchodom v dome. Večer potom súťažiaci zložito hľadajú miesto na spanie - veľká časť z nich skončí na zemi, niektorí napríklad aj na kuchynskej linke.

Stiesnená atmosféra domu, ktorý má síce záhradu, na ktorú ale nikto nesmie, vedie rýchlo k hádkam o jedlo i ďalšie základné potreby. Útechu pre súťažiacich, ktorí si so sebou mohli vziať len minimum osobných vecí, môže predstavovať fakt, že päťizbový dom môžu kedykoľvek opustiť, no pripravia sa o šancu na víťazstvo.

To si odnesie ten zo súťažiacich, ktorý v dome sledovanom 34 kamerami vydrží najdlhšie. Najmladší z kandidátov má 19 rokov, najstarší 82. Pochádzajú z Nemecka, Rakúska a Švajčiarska. O tom, kto dom opustí najskôr, môže okrem nich samotných rozhodovať aj "šéf domu", ktorého si súťažiaci každý týždeň volia. Šéf domu potom má len pre seba k dispozícii izbu o veľkosti 33 metrov štvorcových aj s kúpeľňou a záchodom.

Prvý z piatich dielov reality šou natáčanej v máji odvysiela ProSieben dnes o 20:15.