Versaceho rodina nesúhlasí s vysielaním seriálu o jeho vražde

Versaceho rodina nesúhlasí s vysielaním seriálu o jeho vražde Foto: 21th Century Fox

Rodina talianskeho módneho návrhára Gianniho Versaceho nesúhlasí s vysielaním seriálu o jeho násilnej smrti.

Spoločnosť Versace podľa agentúry Reuters vo vyhlásení uviedla, že "neautorizovala a nemá nič spoločné s televíznym seriálom", ktorý je "dielom fikcie". Seriál American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace, ktorý režíroval Ryan Murphy, bude mať premiéru 17. januára. Tvorcovia tvrdia, že ich snahou bolo priblížiť divákom motív sériového vraha Andrewa Cunanana, ktorý v roku 1997 Versaceho zastrelil pred jeho domom v Miami. Chceli vraj takisto vzdať hold všetkým ďalším obetiam vraha, ktorého v seriáli hrá Darren Criss.

Seriál je natočený podľa knihy novinárky Maureen Orthovej Vulgar Favours, ktorá vyšla dva roky po Versaceho smrti a s ktorou rodina tiež nesúhlasila. Tvorcovia však odmietajú, že by sa pokúšali zo seriálu urobiť efektný film bez ohľadu na skutočnosť. "Mali sme tieto drobné okamihy pravdy a pokúsili sme sa medzi nimi vytvoriť spojivo, rozhodne by som nepoužil termín prikrášľovania," povedal podľa filmového magazínu Variety s odkazom na knižnú predlohu výkonný producent seriálu Tom Rob Smith.

Versace založil rovnomennú firmu v roku 1978. Zo spoločnosti s hlavou medúzy v logu sa stalo impérium luxusnej módy, ktoré začalo obliekať hudobné hviezdy ako napríklad Eltona Johna, Michaela Jacksona, Bruce Springsteena či Madonnu a ďalšie celebrity. Motív Versaceho smrti polícia neobjasnila.