RTVS odvysiela naživo rozlúčku s Mariánom Labudom

RTVS odvysiela naživo rozlúčku s Mariánom Labudom Herec je vždy na očiach/kniha

 RTVS v súvislosti s poslednou rozlúčkou s Mariánom Labudom zaradila do programu viacero titulov, ktoré divákom a poslucháčom pripomenú významného slovenského herca, ktorý pred niekoľkými dňami zomrel.

 JEDNOTKA v predvečer rozlúčky – vo štvrtok 11. januára uvedie o 20:30 reprízu relácie Zlaté časy, v ktorej vystúpili tri generácie Labudovcov.

O 21:35 to bude film Jiřího Menzla Koniec starých čias, ktorý zachytáva počiatočné obdobie samostatnej Československej republiky.

V piatok 12. januára odvysiela o 11:00 z novej budovy SND v priamom prenose Poslednú rozlúčku s Mariánom Labudom.

DVOJKA v piatok 11:30 zaradila do programu niekoľko dielov rozprávkového seriálu Na polici v hrnci, v ktorom Marián Labuda stvárnil postavu kocúra Andyho.

O 12:00 sa predstaví ako „nádejný minister" v televíznej adaptácii klasickej slovenskej komédie Mastný hrniec.

Spomienková relácia o jeho hereckej rozmanitosti - Večer televízneho archívu začína o 13:15.

Jubileum, je názov televíznej inscenácie Čechovovej jednoaktovky, v ktorej Marián Labuda stvárnil tragikomického hrdinu. Dvojka ju odvysiela o 14:30: Nasledovať bude o 14:55 repríza talkshow Mojich sedem divov sveta, v ktorej bol hosťom Milana Lasicu a na 20:10 mimoriadne zaradila reprízu Anjelov strážnych.

Rádio Slovensko pripravilo v piatok rannú tému „Ako si spomínate na Mariána Labudu, ktorá jeho postava v divadle, či vo filme je pre vás nezabudnuteľná?". Roman Bomboš sa na spoluprácu s Mariánom Labudom pýtal Milana Lasicu a režiséra Jara Riháka. Kata Martinková sa krátko po 17:30 vráti k Nočnej pyramíde s Mariánom Labudom spred piatich rokov.

Hana Beranová pripravila spomienku na filmovanie Vesničky, kde ho János Bán učil po maďarsky, na postavu Tisa, o pocite ukrivdenosti kvôli jeho označeniu komika, o odmietaní rozhovorov v 90. rokoch, keď dostával anonymné listy, o jeho stĺpčekoch v novinách, o oslave 60-tky v posilňovni, či o spomienke na jeden z jeho posledných filmov Anjeli.

Rádio Devín v piatok po 9:00 odvysiela rozprávanie Mariána Labudu O malom obrovi, autora Romana Brata a o 21:00 rozhlasovú hru E. Labiche: Milovaný Célimare, v ktorej stvárnil hlavnú úlohu.

V piatkovej Relácii na Koncert s Reginou si Rádio Regina o 23:00 pripomenie zaujímavé spevácke počiny Mariána Labudu od začiatku 70. rokov. Odznejú v nej hudobné ukážky z hudobno-zábavného filmu Dýchni!, televíznej paródie klasickej operety Mamzelle Nitouche, ako aj z albumu Hektoliter tango.