Kovačič Hanzelová mieri do SME. S ňou aj ďalší z RTVS

Kovačič Hanzelová mieri do SME. S ňou aj ďalší z RTVS Foto: RTVS

Bývalá redaktorka RTVS Zuzana Kovačič Hanzelová má už takmer novú prácu. S ňou aj bývalý vedúci vydania Správ RTVS Jozef Matej a ďalší ľudia.


Podľa informácií Omédiách.com v SME vzniká nový štvorčlenný multimediálny tím, ktorého členkou má byť aj Kovačič Hanzelová a Jozef Matej. „Predbežný záujem je z oboch strán,“ potvrdila informáciu Omédiách.com šéfredaktorka SME Beáta Balogová pri oboch - Kovačič-Hanzelovej aj Matejovi. „Ešte stále nemáme uzavreté rokovania, ale dúfam, že sa úspešne dotiahnu do konca,“ dodala šéfredaktorka SME.

Matej a Kovačič Hnzelová budú súčasťou nového tímu denníka SME, ktorý bude pripravovať multimediálny obsah. Kovačič-Hanzelová bude redaktorkou aj moderátorkou.

SME je v rokovaní s ďalšími dvomi novými ľuďmi, ktorí majú byť súčasťou tímu. Mená zatiaľ Balogová neprezradila.

Odporúčame aj: RTVS tají mená ľudí, ktorých prijali do spravodajstva. Sú to aj títo redaktori

FB J. Matej

Kovačič Hanzelová dala pred letom spolu s ďalšími jedenástimi členmi spravodajstva RTVS výpoveď. Dôvodom bola nespokojnosť so spôsobom riadenia spravodajstva a publicistiky RTVS za Jaroslava Rezníka. V RTVS skončila v deň výročia príchodu Rezníka do funkcie.

Za to obdobie bola Kovačič Hanzelová najhlasnejšou kritičkou jeho riadenia. Patrila medzi signatárov otvoreného listu a založila v RTVS Spravodajské odbory. „V RTVS je normalizácia. Normálna tvrdá normalizácia. Možno sme to doteraz mierne komunikovali, možno sme stále chceli byť korektní a opatrní,“ kritizovala pomery na sociálnej sieti.

Odporúčame aj: Kovačič Hanzelová: V RTVS je tvrdá normalizácia. Vedenie sa snaží pretláčať hlúposti do vysielania

Do televízneho spravodajstva prišla za predchádzajúceho vedenia. V minulosti pracovala pre TA3.

Jozef Matej bol vedúcim vydania Správ RTVS a šéfeditor spravodajstva. Predtým bol šéfredaktorom portálu Aktuálne.sk.

Z RTVS sa rozhodol odísť v máji. „Včera podvečer (2. mája 2018) som požiadal o ukončenie pracovného pomeru v RTVS. Dôvodov je viac. Bezdôvodný koniec Janky Masárovej, Matúša Dávida, Matúša Baňoviča a Kristiána Čekovského v spravodajstve, nezmyselné spochybňovanie ďalších redaktorov a spôsob, akým sa posledné týždne rozhodlo vedenie spravodajstva robiť „manažérske rozhodnutia,“ komentoval Matej svoj odchod z RTVS.

Pokúšame sa získať vyjadrenie Mateja a Kovačič Hanzelovej.