V nezvyčajnom aukčnom boji o televíziu Sky je víťazom americký Comcast

V nezvyčajnom aukčnom boji o televíziu Sky je víťazom americký Comcast

Americká káblová spoločnosť Comcast dnes zvíťazila v boji o prevzatie britskej platenej televízie Sky. Konkurenta 21st Century Fox porazila ponukou 17,28 libry za akciu.

 

Aukciu, ktorá nie je normálnou formou súperenia o prevzatie, usporadúval britský regulátor. Spoločnosť Ruperta Murdocha Fox ponúkla za akciu 15,67 libry.

Televízia Sky je z 39 percent v rukách Murdochovej spoločnosti, ktorá už dlhšie sa snaží o kontrolu celej firmy. Predmetom terajšej aukcie, ktorá začala v piatok, bolo zvyšných 61 percent. Comcast za podiel ponúkala 26 miliárd libier, konkurenčná ponuka Foxu bola 24,5 miliardy libier.

V júli vedenie Sky oznámilo, že vo fiškálnom roku 2017/18 (do konca júna) televízia získala viac ako 500.000 zákazníkov. Príjmy zvýšila o päť percent na 13,6 miliardy libier.

V Británii, Írsku, Taliansku, Rakúsku a Nemecku má Sky teraz 23 miliónov predplatiteľov. Aj keď tradičné médiá bojujú s rastúcim tlakom streamingových firiem, ako sú Netflix a Amazon, Sky je atraktívna vďaka mnohým exkluzívnym ponukám, napríklad futbalovej Premier League alebo seriálu Hra o tróny.