Na slovenské obrazovky prichádza nový hudobný kanál

Na slovenské obrazovky prichádza nový hudobný kanál

Od začiatku júna sa v ponuke operátorov objaví nová televízna stanica 360TuneBox, bude ponúkať hudbu rôznych žánrov, vo všetkých jazykoch sveta. Chce zviditeľňovať aj málo známych interprétov.

 


Nový hudobný televízny kanál bude dostupný cez satelit, káblové siete, IPTV, na mobilných zariadeniach a Smart TV. Vysielať bude 24 hodín v HD kvalite. Sľubuje, že prinesie 100 nových klipov každý mesiac. Po vzore rádií bude využívať rotujúci playlist hitov.
Nový hudobný kanál na slovenský a český televízny trh prináša spoločnosť SPI International, ktorá prevádzkuje kanály FILMBOX.
Hudobná televízia je určená pre mladé publikum. V svojej charakteristike uvádza, že sa nesústredí na známe mená globálneho hudobného priemyslu, ale bude vysielať aj klipy hudobných priekopníkov a stúpajúcich hviezd z celého sveta.

„Prúd hudby je prispôsobený energii a nálade počas celého dňa – od stimulujúcich skladieb v ranných hodinách, cez kľudnejšie klipy popoludní, po relaxačnú či naopak tanečnú hudbu večer a v noci. Nový kanál sa vyznačuje aj neobyčajnou rozmanitosťou žánrov, medzi inými vysiela hip hop, indie rock, hudbu elektronickú aj populárnu," oznámila televízia v tlačovej správe.

 „Kanál sa nebude sústrediť na známe mená globálneho hudobného priemyslu, ale ponúkne pestrú paletu klipov hudobných priekopníkov a stúpajúcich hviezd z celého sveta – divákov čaká 100 nových klipov každý mesiac," povedal Łukasz Bułka zo spoločnosti SPI International.

360TuneBox bude vysielať z orbitálnej pozície ASTRA 23,5° východne na mieste erotického kanálu EroXX HD.

Parametre príjmu 360TuneBox
Kmitočet 11 817 GHz
Polarizácia vertikálna
SR 27 500
FEC 5/6
Norma DVB-S2
Satelit ASTRA 3B (23,5°E)

Spoločnosť SPI v súčasnej dobe prevádzkuje 34 TV kanálov v 41 krajinách.