Slovak Sport.TV2 získala licenciu

Slovak Sport.TV2 získala licenciu

Nitrianska spoločnosť Slovak Sport získala v utorok licenciu na digitálne vysielanie nového programu Slovak Sport.TV 2.

 

 

Televízia bude vysielať 24 hodín denne a vysielať chce celoplošne. 90 percent programu bude tvoriť šport, aktuálne spravodajstvo a publicistika so športovou tematikou.
Vysielanie by malo byť zamerané na prenosy športových podujatí a krátke medailóny o zaujímavých osobách a udalostiach z oblasti športu.
Bude vysielať prostredníctvom DVB-T, DVB-S, DVB-C, DVB-H a MVDS.

Konateľmi spoločnosti sú Robert Greguš, Jaroslav Jánošík a Lukáš Greguš. „Televízia Slovak Sport.TV 2 je zameraná najmä na akvizičné športové prenosy zo zahraničia, z tohto dôvodu aj napriek výhradám zo strany Rady pre vysielanie a retransmisiu trváme na tom, že nepotrebujeme zmluvu s organizáciou, ktorá zastupuje práva autorov," napísali v čestnom vyhlásení pre radu.

Vysielacie štúdio bude umiestnené na Piaristickej ulici v Nitre, v priestoroch Slovak Sport.TV. Personálne aj technicky bude čiastočne využívať portfólio Slovak Sport.TV.

Spoločnosť v súčasnosti preádzkuje športový kanál Slovak Sport.TV. Ten je šírený z kapacity satelitu Astra 3B (23,5°E) v rámci DVB-S2 multiplexu. Televízia si zaistila distribučnú linku na česko-slovenskej satelitnej platforme Skylink prostredníctvom operátorov káblovej televízie a dátových služieb Satro, Antik, DSi Data. Stanica vysiela v MPEG-4SD a je dostupná pre divákov s HD set top boxom. Program je kódovaný, pre abonentov Skylinku je dostupný v predplatených balíkoch.