Penta: Nevylučujeme vstup do médií

Penta: Nevylučujeme vstup do médií

Finančné skupiny Penta a J&T reagujú na informácie o ich vyhliadkach v mediálnom biznise.

 

 

České Hospodárske noviny v článku o záujme Andreja Babiša o televíziu napísali, že podobný záujem prejavili aj dve finančné skupiny zo Slovenska Penta a J&T. „Možný nákup Novy zvažovala aj investičná skupina Penta. Ale tá nakoniec svoj záujem stiahla.... O Primu sa už viac ako rok bezúspešne snaží finančná skupina J&T, ktorá kontroluje na Slovensku JOJ Group," napísali české Hospodárske noviny.

„Nehnevajte sa, ale české HN to uviedli bez uvedenia zdroja, ako vlastnú špekuláciu, vzhľadom k tomu to nebudeme ďalej komentovať," povedal pre Omédiách.com PR manager Penty Martin Danko. Na otázku či Penta ma záujem o vstup do médií na Slovensku alebo v zahraničí povedal: „Ohľadom prípadného možného záujmu o vstup Penty do médií, nevylučujeme takýto záujem, avšak momentálne ho neviem nijak bližšie komentovať."

Prima podľa informácií SME rokovala s americkými majiteľmi CME o prebratí skupiny, ktorá ovláda viaceré stanice v Európe vrátane televízie Markíza.

Reagovala aj J&T na informáciu o jej údajnom záujme o Primu. „Zverejnené informácie sa nezakladajú na pravde, preto nemáme dôvod ich viac komentovať," povedala Nikol Kubaská, riaditeľka odboru externej a internej komunikácie J&T.

JOJ Group, ktorú kontroluje J&T, už niekoľko rokov spolupracuje na viacerých projektov s Primou.