Netflix bude na internete predávať tovar s tematikou svojich filmov a seriálov

Netflix bude na internete predávať tovar s tematikou svojich filmov a seriálov Ilustr. foto: Netflix

Americká streamovacia služba Netflix bude na internete predávať tovar s tematikou svojich filmov a seriálov. Najprv len v Spojených štátoch, ale v najbližších mesiacoch aj v ďalších krajinách. Firma to uviedla vo svojom dnešnom oznámení. Netflix sa ku kroku odhodlal v čase, keď konkurencia na streamingovomtrhu silnie.

Firma bude v on-line obchode ponúkať oblečenie, lifestylový tovar a zberateľské predmety inšpirované jej reláciami. Okrem produktov dostupných v kamenných pobočkách siete partnerov Netflix bude on-line obchod pravidelne ponúkať aj limitované edície.

Tento mesiac zákazníkom predstaví okrem iného oblečenie v štýle streetwear a figúrky hrdinov sci-fi seriálov Jasuke a Eden. Firma plánuje aj exkluzívne produkty založené na seriáloch Zaklínač a Stranger Things, podľa ktorého Netlix vytvoril aj videohru.

Netfix sa stal veľkým víťazom Koronavirovej krízy, ktorá mu vlani vďaka zatvoreným kinám zabezpečila rekordné hospodárske výsledky. Pandémia zároveň sťažila natáčanie nových seriálov. Firma navyše bojuje s rastúcou konkurenciou, stále väčší tlak na ňu vyvíja predovšetkým hollywoodsky gigant Walt Disney. V prvom štvrťroku sa Netflix kvôli poľavovaniu pandémie a nedostatku nových filmových a seriálových hitov spomalil rast počtu predplatiteľov.