RTVS odvysiela špeciálnu diskusiu s Václavom Klausom a Vladimírom Mečiarom (VIDEO)

RTVS odvysiela špeciálnu diskusiu s Václavom Klausom a Vladimírom Mečiarom (VIDEO) Reprofoto RTVS

Spravodajský okruh :24 odštartuje sériu špeciálnych programov k 30. výročiu vzniku Slovenskej republiky priamym prenosom diskusie z brnenskej vily Tugendhat, teda z miesta, kde sa pred tridsiatimi rokmi rozhodovalo o osude Česko-Slovenska. Moderátormi diskusie budú Marta Jančkárová a Miroslav Řádek.

RTVS diskusiu prinesie naživo vo štvrtok 30. júna o 17.20 h a po diskusii a hlavnej spravodajskej relácii o 20.20 h odvysiela okruh :24 aj reláciu Správy a komentáre, v ktorej budú komentátori Július Gembický a Marián Leško reflektovať a hodnotiť priebeh špeciálnej diskusie.

Moderátori počas špeciálnej diskusie naživo vyspovedajú Vladimíra Mečiara a Václava Klausa, ktorí boli v tom čase vo funkciách premiérov národných vlád a rozhodovali o tom, aká bude budúcnosť Čechov a Slovákov.

Relácia bude mať aj pokračovanie. „O 20:20 v Správach a komentároch, spolu s komentátormi, ktorí už v tej dobe boli aktívnymi komentátormi a novinármi, budeme reflektovať a hodnotiť ich vystúpenia. Divákom chceme poskytnúť aj iný obraz, ako ten, ktorý uvidíme v spomienkach aktérov,“ povedal intendant spravodajského okruhu :24 Alfonz Šuran.

RTVS bude pri príležitosti 30. výročia vzniku SR počas nasledujúcich mesiacov prinášať aj ďalšie špeciálne programy a reflektovať tak dôležité dátumy. V priebehu nasledujúcich mesiacov sa spravodajský okruh :24 bude venovať aj Deklarácii o zvrchovanosti SR, Ústave SR, budovaniu Gabčíkova, reflektovať budeme aj dianie vo Federálnom zhromaždení.