TV Lux bude mať konkurenciu - novú TV Zoe

TV Lux bude mať konkurenciu - novú TV Zoe Foto: Západoslovenská TV

Západoslovenská televízia má nových majiteľov. Tí plánujú zmeniť doterajšiu Západoslovenskú televíziu a okrem toho zakladajú novú TV Zoe, ktorá bude o Bohu.

 

 

Foto: Západosl.TVOd 1. februára patrí televízia občianskému združeniu Zoe Media, novým generálnym riaditeľom televízie je Petr Komínek zo Zoe Media, o.z., ktoré má sídlo v Bratislave. Doteraz prevádzkovala televíziu spoločnosť RegionMedia, ktorá získala licenciu pre vysielanie Západoslovenskej televízie na jeseň roku 2011. Televízia začala vysielať 1. apríla 2012. Tvárou televízie je Nora Beňačková, či Ivan Brožík.

Plánom Zoe Media je pokračovať v Západoslovenskej televízii, z ktorej chcú vybudovať nadregionálnu televíziu.

„Západoslovenskú televíziu sme kúpili, bola v ponuke," povedal pre Omédiách.com Komínek. „Veľa ľudí o tejto televízii nevie, a tí, ktorí vedia, nemajú o nej dobre povedomie. Chceme to zmeniť. Má to byť nadregionálna televízia," povedal Komínek, ktorý plánuje zmeniť aj názov televízie.

 

 

Vzniká TV Zoe konkurencia k TV Lux

Okrem toho Zoe Media chce spustiť na Slovensku novú televíziu TV Zoe. Vysielať by mala začať predbežne v júni a chce prinášať kresťanský obsah.

Na TV ZOE budú okrem pravidelných programov (správy, dokumenty, diskusie k rôznym aktuálnym témam, filmy) aj priame prenosy z kresťanských aktivít slovenských aj zahraničných cirkevných zborov, ako napr. nedeľné bohoslužby, evanjelizačné akcie, misijné správy a rôzne iné aktivity.

Podľa Komínka bude iná ako TV Lux a TV Noe. "Nebude tak prepojená na cirkev ani sa nebude snažiť nikoho vtiahnuť do jednej cirkvi. TV Noe a TV Lux, sú katolícke, my chceme ľudí informovať že život s Bohom existuje, ale nechceme ich tlačiť do spoločenstiev, chceme ich informovať," povedal Komínek s tým, že chcú spolupracovať s viacerými cirkvami. O licenciu plánujú požiadať v blízkom čase.

Aktualizácia: Podľa Digizone.cz program počíta okrem iného aj so šírením prostredníctvom satelitnej pozície 23,5 stupňa východne, teda družice Astra 3B, a to v nekódovanom režime.