Print this page

Film o farárovi Kuffovi a jeho deťoch má kinorekord Foto: Media Film

Keď za kňazom Mariánom Kuffom prišla matka s dieťaťom pohryzeným od potkanov a poprosila ho, aby sa prišiel pozrieť, ako sa býva v osade, neváhal.

 

 

V jeho farnosti v Žakovciach rómska osada nebola, všetkých vysťahovali v roku 1968 do Čiech. To, čo uvidel, ho šokovalo: „Môj pes má lepšiu búdu, ako rómske rodiny s deťmi." Rozhodol sa pomáhať najchudobnejším Rómom, aby v skromných, narýchlo postavených príbytkoch pod Vysokými Tatrami prežili zimu a mráz.
Dokumentárny film Všetky moje deti je o Mariánovi Kuffovi a jeho práci s jeho „deťmi"– bývalými väzňami, bezdomovcami a drogovo závislými, chudobnými Rómami.

„Pri jednej návšteve som sa dozvedel, že Maroš okrem žakovskej komunity sa začal intenzívne venovať chudobným Rómom v blízkych rómskych osadách. Raz som sa vybral s Marošom do osady. Viezol pre Rómov použitý nábytok. Postupne sondoval terén, nadväzoval prvé kontakty, snažil sa svoju pomoc smerovať k tým najchudobnejším. To prostredie obrovskej ľudskej biedy a beznádeje ma tak ľudsky zobralo, že som sa rozhodol, že môj ďalší dokument bude časozberne sledovať jeho mravenčiu prácu v osadách," spomína režisér filmu Ladislav Kaboš.

Film sa natáčal tri roky a vznikol v koprodukcii spoločnosti MEDIA FILM, Michaela Kaboša, RTVS a Českej televízie.

Foto: Media Film

„Od 13. februára do 3. marca spolu 153 projekcií filmu navštívilo 11 204 divákov, pričom počet divákov neustále stúpa. Už teraz je film na 2. mieste v počte divákov a mieri na prvú priečku návštevnosti, ktorá zatiaľ patrí filmu Slepé lásky (12 593 divákov). V celkových tržbách však už prekonal všetky najúspešnejšie kinodistribučné dokumenty.

Film Všetky moje deti sa podľa rebríčka, ktorý zverejňuje sieť multikín Star Century Cinemas, dostal v Košiciach na 2. priečku v TOP 5 návštevnosti a drží sa na nej už 2. týždeň," oznámila RTVS v tlačovej správe.

Na obrazovku RTVS sa dostane ku koncu roka.