Jeden z najlepších seriálov súčasnosti – Gomora pôjde na RTVS

Jeden z najlepších seriálov súčasnosti – Gomora pôjde na RTVS Foto: Emanuela Scarpa


RTVS má nachystaných niekoľko filmových hitov, mnohé z nich pôjdu na Dvojke.

 


12-dielna seriálová adaptácia úspešného románu Roberta Saviana začína v sobotu 16. januára o 22:00 na Dvojke. Pôjde v dvoch epizódach po sebe, onedlho pôjde seriál aj na ČT.

 

Taliansko-nemecký krimi thriller vychádza zo skutočného príbehu Camorry, obávanej zločineckej organizácie v Neapole, je vyrozprávaný očami 30-ročného muža Cira Di Marzia, ktorý je pravou rukou krstného otca skupiny Pietra.
Nakrúcanie trvalo 30 dní a natáčalo sa hlavne v Neapole ale aj v Miláne, Ferrare, Ríme a v Barcelone.

Seriál sa vysiela vo viac ako 40 krajinách sveta. RTVS ho v rámci free-to-air televízií uvádza v československej premiére a o týždeň skôr než Česká televízia.

Foto: Emaneula Scarpa

O čom je Gomora?

Pietro je šéfom klanu Savastano, ktorý patrí k najobávanejším odnožiam neapolskej mafie. Svoju moc presadzuje násilne a svojich konkurentov odstraňuje bezohľadne a chladnokrvne. Po jeho boku stojí Ciro, jeden z jeho najposlušnejších pobočníkov.

Ciro vie veľmi dobre, čo to znamená byť lojálnym členom klanu. Keď sa Pietro rozhodne obetovať životy svojich ľudí, len aby demonštroval svoju moc pred bossom konkurenčného klanu Salvatorem Contem, niečo sa v Cirovi zlomí, nakoľko jednou z mnohých obetí násilného krviprelievania je aj jeho nevlastný otec Atillo, jeden z najlojálnejších členov klanu.

Z bestselleru Roberta Saviana, ktorý slúži ako predloha seriálu, sa celosvetovo predalo viac ako 10 miliónov výtlačkov.

Celkovo idú v tomto období na Dvojke tri silné seriály: v sobotu o 22:00 premierova Gomora (vždy v dvoch častiach za sebou), v nedelu o 20:10 pokračuje premiérový seriál Katarína Veľká a hneď po nej bude Dvojka uvádzať krimi seriál Wallander.