Začalo sa trestné stíhanie vo veci Ficových tlačoviek

Začalo sa trestné stíhanie vo veci Ficových tlačoviek Reprofoto TA3

Premiér na tlačových besedách vyslovil podozrenia v súvislosti s podnikaním Matoviča. Na výzvy Matoviča, aby sa stretli v televíznej diskusii, už nereagoval.

 

 

Krajská prokuratúra v Bratislave začala trestné stíhanie v súvislosti s predvolebnými tlačovými besedami premiéra a predsedu Smeru Roberta Fica, na ktorých informoval o daňových kontrolách vo firme predsedu OľaNO Igora Matoviča.

Trestné oznámenie podali predseda OKS Ondrej Dostál spolu s Vladimírom Dolinayom, učiteľom a miestnym poslancom za NOVA, Jakubom Nedobom, predsedom Mladých liberálov, Ivanom Kuhnom, popdredsedom OKS, Jurajom Smatanom, učiteľom a regionálnym poslancom za Zmenu zdola, Štefanom Pecenom, členom SaS a Radoslavom Kovácsom, učiteľom už 8. februára na Generálnu prokuratúru SR pre podozrenie z možného spáchania trestných činov Ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva, zneužívania právomoci verejného činiteľa a neoprávneného nakladania s osobnými údajmi.

Odporúčame aj: Matovič obvinil Bielika z TA3, že je zaškolený u Fica 

Krajská prokuratúra začala už pred voľbami 29. februára trestné stíhanie vo veci pre podozrenie zo spáchania prečinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

"V trestnom oznámení sme upozornili, že je potrebné overiť, či nedošlo aj ku konaniu z osobitného motívu, ktorým v zmysle Trestného zákonníka môže byť spáchanie trestného činu z pomsty. Prezentácia informácií o I. Matovičovi zo strany premiéra R. Fica totiž vykazuje známky politickej odvety za Matovičovu kritiku na adresu R. Fica, jeho strany a vlády," napísal Dostál.

Fico dnes z rúk prezidenta SR Andreja Kisku prevzal poverenie na zostavenie vlády. „Zostavovať vládu by tak mal človek, ktorého konanie viedlo k začatiu trestného stíhania," napísal Dostál.