JOJ dostala vysokú pokutu za reláciu s Martinkou z Turca

JOJ dostala vysokú pokutu za reláciu s Martinkou z Turca Foto: JOJ

Pár týždňov po smrti účinkujúcej z reality šou, rada pokutovala JOJ za zásah do ľudskej dôstojnosti účinkujúcich.

 

 

Rada pre vysielanie a retransmisiu na dnešnom zasadnutí pokutovala televíziu JOJ za reláciu Naj, Naj, Naj, čo bol zostrih z rôznych reality šou. Program, v ktorom bolo plno obscénnych scén, vulgarizmov zaradila JOJ do sviatočného vysielania predpoludním 28. decembra na konci minulého roka. Televízia dostala pomerne vysokú pokutu - 30 tisíc eur.

„V slávnych a často kontroverzných reláciách sme spoznali desiatky výnimočných osobností a úkazov, z ktorých niektoré by sa nestratili ani na iných planétach, ako je zem. Dnes po prvýkrát uvidíte hitparádu velikánov slovenských reality šou," začal na úvod relácie moderátor. Časť relácie bola venovaná aj Martine Chovancovej a jej rodine.

Odporúčame aj: Online z pohrebu, bulvár sa priživoval na Martinke do úplného konca

Podľa rady televízia porušila v zábavnom programe viacero ustanovení zákona. „Vysielateľ označil program ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov napriek tomu, že obsahoval vulgárne, obscénne a expresívne vyjadrovanie, obscénne gestá a slovnú agresivitu, pre ktoré mal byť klasifikovaný ako nevhodný pre maloletých divákov do 18 rokov," píše sa v rozhodnutí.

Podľa rady uvedený program spôsobom svojho spracovania a svojím obsahom zasiahol do ľudskej dôstojnosti účinkujúcich v programe označených ako motorkár Jožko, syn Tonko, otec Anton, mama Iveta, Erika, Alenka, Lucia, Martinka a jej mama, Martinkina kamarátka Danka, Lyda, Janka a Martina.

Zároveň rada televíziu pokutovala aj za to, že neboli v relácii označené produkty, tak ako to vyžaduje zákon.