Sieť poprela správu pochybného webu a Fun rádia o hospitalizácii Procházku

Sieť poprela správu pochybného webu a Fun rádia o hospitalizácii Procházku Ilustr.foto: Sieť

Médiá blízke Borisovi Kollárovi v pondelok ráno zverejnili informáciu o tom, že predseda Siete je hospitalizovaný na psychiatrii.

 


„Predseda koaličnej strany #SIEŤ Radoslav Procházka je podľa zdroja, ktorý nechce byť menovaný, hospitalizovaný v Psychiatrickej nemocnici Philippa Pinela v Pezinku. Procházka má byť v nemocnici od soboty 23.4.2016," napísal web infospravy.sk. Článok mal po niekoľkých hodinách viac ako tisíc zdieľaní a je najčítanejší na stránke.

 

Sieť informáciu demenotvala. „Radoslav Procházka je zdravotne v poriadku, inak by sa dnes nemohol venovať svojim pedagogickým a pracovným povinnostiam. Nevidíme dôvod, viac sa vyjadrovať k ničím nepodloženým informáciám," povedala pre Omédiách.com Karmen Németová zo strany Sieť. Portál infosprávy.sk, ktorý informáciu zverejnil, si ju v Sieti vopred nijakým spôsobom neoveril, dodala.

Vyjadrenie nám poslal aj Radoslav Procházka: "Zhoda informácie s realitou je nula percent, v Pezinku som sa naposledy vyskytol pred troma mesiacmi, a to v pekárni."

Web infospravy.sk patrí medzi pochybné spravodajské weby, ktoré nemajú na svojej stránke kontakt ani meno zodpovednej osoby.
Stránka odkazuje len na Fun Media group, spoločného obchodného zástupcu s Fun rádiom, ktorého spolumajiteľom je politik Boris Kollár.

Web infosprávy.sk funguje väčšinou ako agregátor agentúrnych správ. Vlastné správy mal napríklad vtedy, keď spoločne s Fun rádiom ohlasoval nástup Borisa Kollára do politiky. Informácia o majetkovom prepojení webu s politikom vtedy neodznela.

Odporúčame aj: Fun rádio už kampaňuje v prospech Borisa Kollára

Odkaz na správu o hospitalizácii šéfa Siete šíril aj web Fun rádia ako prvú správu v headline aj samotné rádio.

Potom, ako Sieť informáciu poprela, web správu postupne prepisoval. Z pôvodnej informácie, že Procházka „je hospitalizovaný na psychiatrii" to zmenil na „mal byť údajne hospitalizovaný" s tým, že „nikto však nevyvrátil, žeby sa tam počas víkendu neukázal." Zatiaľ správa nemá žiaden oficiálny zdroj, o ktorý by svoju informáciu mohli oprieť.

Aj keď sa dnes Procházka venuje študentom na škole v Trnavr, web ponechal titulok AKTUÁLNE: Rado Procházka na psychiatrii? a moderátorka sa vo vysielaní pochválila, že článok o hospitalizácii politika má toľko zdieľaní, že web aj padol.