NAKA zasahuje v budove Fun rádia a na ďalších miestach v Bratislave

NAKA zasahuje v budove Fun rádia a na ďalších miestach v Bratislave Ilustr. foto: Facebook Polícia SR

Policajti Národnej kriminálnej agentúry dnes od ranných hodín realizujú rozsiahlu akciu, ktorá je zameraná na objasnenie ekonomickej trestnej činnosti.  Zasahovali v niekoľkých firmách v Bratislave. Jednou z nich je aj budova na Leškovej ulici, kde sídli Fun rádio predsedu Sme rodina Borisa Kollára.

Zásah sa má podľa informácií Pravdy týkať firiem predsedu parlamentu a Sme rodina Borisa Kollára a jeho spolustraníka Martina Borguľu a má súvisieť so skoršou akciou s názvom VATA.

"Ide o milióny eur. Do budovy Fun rádia vstúpila približne desiatka policajtov krátko po 9-tej hodine. Na miesto prišli približne na 5 autách. Podobná situácia sa odohrala aj v spoločnosti SLOVCLEAN," píše Startitup.

Policajti podľa zatiaľ nepotvrdených informácií zasahujú aj v spoločnosti Slovclean blízkej exposlancovi Martinovi Borguľovi. zásah sa má týkať aj firiem Prvá stavebná sporiteľňa, Media Print Kappa, AKzent Media, Benalex, Sayrus, Global Solutions SK, Peber, KGV Security a Bob Group, dodáva Pravda.

Podľa informácií TV Markíza ide o údajné podvody s faktúrami.

Polícia zverejnila zatiaľ takéto vyjadrenie, z ktorého nie je zatiaľ zrejmé, či ide o totožnú akciu:

Aktualizácia o vyjadrenie vedenia Fun rádia:

„Nie sme si vedomí žiadneho porušenia zákonov. Sme pevne presvedčení, že naša spolupráca s OČTK povedie k rýchlemu vyjasneniu tejto situácie. Sme slobodné a nezávislé médium. Napriek takémuto zásahu však máme plnú dôveru k schopnosti OČTK vykonávať povinnosti v súlade s platnými zákonom a predpismi a len v nevyhnutnej miere. V tejto súvislosti sme ponúkli plnú spoluprácu a predložili sme všetky požadované dokumenty a informácie", vyjadril sa k zásahu OČTK Rastislav Dutka, generálny riaditeľ RADIO GROUP a.s., ktorá vlastní liceniu na vysielanie Fun rádia.