Vlastný poslanec usvedčil Roberta Fica, tu sú dôkazy

Vlastný poslanec usvedčil Roberta Fica, tu sú dôkazy Reprofoto facebook Smer-SD

Napriek tomu, že Fico už na konci roka 2023 bohapusto rozhádzal 1,3 miliardy eur, ktoré nemal kryté v štátnom rozpočte, Slovenská republika počas volebného obdobia 2020 – 2023 prvýkrát v histórii hospodárila zodpovednejšie, ako v priemere krajiny Európskej únie. Dnes to potvrdil Štatistický úrad SR, na čele ktorého paradoxne stojí Ficov vlastný dlhoročný poslanec Martin Nemky.

Vláda organizovaného zločinu si podľa lídra hnutia SLOVENSKO Igora Matoviča myslela, že ak si za predsedu Štatistického úradu dosadí svojho poslanca, budú čarovať s číslami. „Zrazu pod dohľadom Európskej komisie musel Ficov vlastný poslanec v pozícii predsedu Štatistického úradu potvrdiť, že Fico podlo a hrubo klamal o stave verejných financií,“ uviedol Matovič s tým, že Fico podobne ako Hitler využíva taktiku, že ak chce niekto dosiahnuť úspech v politike, musí opakovať svoje tvrdenie x-krát bez ohľadu na to, či je to pravda alebo lož. „Vlastný poslanec Roberta Fica musel konštatovať, že Fico počas predošlých rokov vo volebnej kampani a aj po nej hrubo klamal, keď opakoval, že Matovičova vláda zanechala najhoršie verejné financie v Európskej únii,“ pokračoval Matovič s tým, že k návratu Fica výrazne dopomohli aj progresívni novinári, ktorí Ficove klamstvá dookola opakovali.

Ako ďalej uviedol, Robert Fico veľmi dobre vie, že práve počas vlády OĽANO Slovenská republika prvýkrát hospodárila lepšie, ako bol priemer EÚ. „Ako sme to dokázali? Jednoducho sme nekradli, ako Fico, Pellegrini, Danko a podobní,“ povedal Matovič a zároveň pripomenul, že hnutie SLOVENSKO upozorňovalo, že minister financií Ladislav Kamenický spolu s Ficom chcú pri tvorbe rozpočtu oklamať Európsku komisiu. „Nemky ich dnes usvedčil z toho, že vymysleli podvod na Európskej komisii, keď chceli započítať energopomoc preplácanú z eurofondov do minulého roka, hoci vyčerpaná nebola. Účtovným trikom si takto chceli fiktívne znížiť deficit na tento rok,“ pokračoval.

Matovič chce zároveň od vlády počuť zásadnú odpoveď. „Keďže minulý rok bol deficit 4,9 % a v Programovom vyhlásení vlády povedali, že budú mať deficit o 0,5 % nižší, mal by byť vo výške 4,4 % HDP v tomto roku. Naplánovali si však 6,5 %. To znamená, že Kamenický s Ficom majú dnes dieru v rozpočte priblžne za 2,8 miliardy eur,“ upozornil Matovič a dodal: „V mene daňových poplatníkov chceme počuť odpoveď, ako chcú túto dieru zaplátať. To, čo predvádza Fico s Kamenickým, nie je šetrenie, to je bohapusté míňanie.“