Kto je kto v seriáli Kuchyňa

Kto je kto v seriáli Kuchyňa FOto: Markíza

 

Zdeněk Nedbal - šéfkuchár (Martin Dejdar)

Zdeněk je kedysi renomovaný špičkový český kuchár, ktorý skončil v typickej slovenskej Kolibe. Zdeněk je ufrflaný nervák, ktorý si už ale svojich kuchárov
a osadenstvo Koliby za ten čas, čo tu pôsobí, obľúbil a má ich typicky svojským spôsobom rád.

Čeky (Marián Čekovský)

Čeky je Čeky. Muzikant a majiteľ liptovskej Koliby, ktorý síce na konci prvej série Kolibu predal, ale hneď v úvode druhej série sa dozvedáme, že sa jej zmocňuje Nikola – Čekyho energická manželka, s ktorou sa práve rozvádza.

Veronika Palovičová - šéfka konkurenčnej reštaurácie (Monika Hilmerová)

Veronika je pôvodom z Pribiliny, ale prešla celý svet a dlho žila v Indii. Pôvodne najväčšia Zdeňkova konkurentka si musí časom priznať, že sa do toho českého frfloša zamilovala...

Bohuš - kuchár (Lukáš Latinák)

Bohuš je bývalý hokejista, ktorý bol v Amerike vo výberke, ale nakoniec ho do NHL nevybrali. Vrátil sa teda naspäť na Slovensko a stal sa kuchárom v Kolibe. Šéfovi Zdeňkovi hovorí „tréner“. Bohuša naučila variť jeho Starká (Božidara Turzonovová), ktorú často spomína, a s ktorou žije v jednej domácnosti. Bohuš je typický slovenský chlap – má rád hokej, ženy a zábavu.

Nikola - Čekyho manželka (Anna Jakab Rakovská)

Čekyho manželka, ktorú sme zatiaľ v prvej sérii nevideli. Nikola sa s Čekym rozvádza, lebo je presvedčená, že ju podvádza. V skutočnosti sa ho ale ako správna zlatokopka vzdať nechce, a tak napokon predsa len ostávajú spolu. Nikola sa aktuálne stáva majiteľkou Koliby a komicky sa jej snaží šéfovať, hoci vôbec ničomu nerozumie.

Dalino a Barborka - kuchári (Juraj Kemka a Alena Pajtinková)

Dalino s Barborkou sú manželia. Na základke spolu chodili do jednej triedy, potom spolu išli na strednú hotelovú školu za kuchárov, vzali sa a majú spolu dve deti – malého Dalina a malú Barborku. Dalino je pod papučou a je zvyknutý na to, že zaňho všetko riadi Barborka.

Michal - kuchár / rozprávač príbehu (Samo Spišák)

Mestský chlapec, ktorý to po prúseroch v meste zabalil a ocitol sa na Liptove v Kolibe u kedysi vychýreného kuchára Zdeňka Nedbala. Michal tu našiel veľkú lásku Luciu (Gabika Marcinková), no tá práve dostala skvelú ponuku na pracovnú stáž a odišla. Michal si vôbec nevie predstaviť, ako to tu bez nej ten polrok vydrží... To ale netrvá dlho – novej čašníčke Saške sa totiž na prvý pohľad zapáči práve Michal...

Saška - nová čašníčka (Kristína Svarinská)

Nová čašníčka s prekrásnou tváričkou, ktorej nikto nevie povedať „nie“. A Saška si je toho plne vedomá a bez problémov to využíva – hraná naivita je tak jej silná zbraň. Saška je „protekčná“ a tento prívlastok ju charakterizuje. Do Koliby prichádza ako kamoška novej majiteľky Nikoly a túto svoju protekčnú pozíciu patrične využíva.

Janko - barman a Michalov kamoš (Jakub Gogál)

Janko je Michalov kamoš. Je hanblivý, možno trochu naivný, ale je to dobrý chalan z Liptova. Janko žije s Aničkou a ich vzťah čaká v tejto sérii nejedna skúška: stretnutie s jej rodičmi, ktorí ním spočiatku vôbec nie sú nadšení, Aničkine nové ochranárske nápady, ale aj vážna dilema, či by už nemali svoj vzťah posunúť ďalej. Nájde Janko odvahu a ten správny spôsob, ako požiadať Aničku o ruku?

Anička čašníčka (Silvia Soldánová)

Anička je Jankova frajerka, vášnivá ochranárka zvierat a veľká naivka. Anička má Sašku od prvej chvíle v zuboch, no vďaka priateľstvu Janka s Michalom sa s ňou bude musieť deliť o domácnosť... čo sa stane zdrojom množstva komických konfliktov a nedorozumení.