Fico pri kritike RTVS klame, tvrdí Sulík

Fico pri kritike RTVS klame, tvrdí Sulík Foto: Expres

V diskusnej relácii Rádia Expres sa Robert Fico posťažoval na RTVS. Tvrdí, že RTVS má dnes "ďaleko k verejnoprávnosti".

 


"Môj názor na Slovenskú televíziu a Slovenský rozhlas je všeobecne známy. To má ďaleko od verejnoprávnosti a tu bude aj môj postoj a môj prístup k tomu, ako bude vyzerať voľba nového šéfa RTVS," povedal Fico s diskusii s moderátorom Braňom Závodským.

 

„Slovenská televízia a Slovenský rozhlas jednoznačne napomáhajú slovenskej opozícii. To je jednoducho fakt, na ktorom nemôže Slovenská televízia ani Slovenský rozhlas nič zmeniť," povedal Fico.

STV a SRo nenapomáhajú opozícii, ako to tvrdí predseda vlády Robert Fico. Najlepším dôkazom, že ide len ďalšiu lož, sú politické diskusie, v ktorých premiér nediskutuje s predstaviteľmi opozície, ale sám, reagoval na Ficove slova predseda SaS Richard Sulík.

Diskusné relácie s Robertom Ficom a zaužívaná prax, keď si ostatní predstavitelia Smeru-SD môžu vyberať diskutujúcich z radov opozície, im zabezpečujú vo verejnoprávnom priestore nadštandardný komfort. No zdá sa, že ani ten im nestačí a podľa nich by mal kritický opozičný názor z RTVS celkom zmiznúť. Tak ako z nej vymizla politická satira," povedal Sulík.

Odporúčame: Fico moderátorovi: Nie sme v krčme. Nie sme tu na rovnakej úrovni!

Slovenská verejnoprávnosť na poli spravodajstva funguje síce s odreninami a chybami, no vďaka úsiliu redaktorov, ktorí odvádzajú profesionálnu prácu. „Jej hlavným problémom je už dlhodobo Smer-SD, ktorý má prostredníctvom svojich nominantov vo mediálnych radách na vysielanie RTVS vplyv. Nehovoriac o tom, ako negatívne až zastrašujúco musia pôsobiť na jej redaktorov premiérove nadávky novinárom do špinavých protislovenských prostitútok," myslí si Sulík.

"Ako sme už niekoľkokrát uviedli v našich stanoviskách, v reakciách na vyjadrenia politikov zostávame konzistentní. Tak ako v minulosti, ani v tomto prípade sa nebudeme vyjadrovať. Aj to je jednou z prirodzených súčastí verejnoprávnosti," reagovala v stanovisku RTVS.