Robert Fico redaktorovi RTVS: Ste trafený

Robert Fico redaktorovi RTVS: Ste trafený Reprofoto TA3

Výpady premiéra voči redaktorom RTVS sa stupňujú.

 


Premiér Robert Fico už roky selektuje novinárov. Vyberá si otázky, odpovedá len na tie, ktoré sa mu páčia. Mnohým novinárom nielen neumožní položiť otázku, no neodpustí si v živom vysielaní urážky smerované k jednotlivým redakciám. V poslednom čase je vysadený na redaktorov RTVS. Dnes bol na návšteve Najvyššieho kontrolného úradu a po jej skončení na tlačovej besede nevyberaným slovníkom reagoval na otázku redaktora Slovenského rozhlasu (RTVS)

 

Redaktor a moderátor Slovenského rozhlasu Jaroslav Barborák sa premiéra pýtal: "Pán premiér, vy ste prišli na NKÚ v čase, keď tento úrad preveruje také veci ako projekt ESO (Efektívna, spoľahlivá a otvorená verejná správa) či akcie organizované ministerstvom zahraničných vecí v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Čo by ste povedali na podozrenie, že ste si prišli úrad nakloniť?"

„Že ste trafený," odpovedal Fico. „To si vyprosujem," reagoval redaktor a chcel položiť ďalšiu otázku, no Fico mu to nedovolil. „Pán redaktor, ja nechcem kaziť atmosféru, ale poznáte môj názor na Slovenský rozhlas, vy ste jednoducho opozičné hniezdo. Vaše otázky si jednoducho vyprosujem," povedal premiér a pokračoval: "Pretože došiel som sem ako predseda vlády s cieľom urobiť všetko preto, aby tento úrad mal všetky podmienky na výkon svojej práce. Dlhodobo preukazujem záujem, aby sme profesionálne bojovali proti akýmkoľvek prejavom netransparentného správania sa. Vaše správanie je však tak zaujaté, tak zaujaté, je tak smiešne, že nemám vôbec chuť sa vašimi otázkami zaoberať."

Odporúčame aj: Fico moderátorovi: Nie sme v krčme. Nie sme tu na rovnakej úrovni!


V minulosti mal premiér výhrady hlavne k otázkam Braňa Dobšinského v relácii Sobotné dialógy. Nie je známy žiaden konflikt alebo spor, ktorý by s premiérom mal redaktor Barborák. "Vy ste typický opozičný hovorca od rána do večera," povedal Fico Barborákovi.

Odporúčame aj: Fico kritizoval RTVS neprávom, redaktorka Hanzelová zverejnila dôkaz

RTVS to nechce komentovať.