Čo nám to vlastne Dráčik odhalil bannermi o vojne, holubiciach a základniach?

Čo nám to vlastne Dráčik odhalil bannermi o vojne, holubiciach a základniach?

O neuveriteľnej schopnosti Dráčika zviditeľniť značku nikto doposiaľ netušil. Dráčik dnes píše svoj "historický" príbeh.

 Posledné hodiny zaplavila sociálne siete fotka stránky e-shopu Dráčika. Majiteľ stránky s dizajnom, odhadujem asi z roku 2005, zverejnil rovnako pôsobiaci belasý banner s bielou holubicou mieru a textom: „Slováci si želajú mier pre všetky národy. Chceme naše územie bez cudzích vojsk a základní.“

Na prvý pohľad vyzerajú screenshoty ako recesia, no nie je to žiadna sranda. Hračkárstvo má naozaj na svojej titulke a pri vyhľadávaní hračiek túto výzvu k mieru. Dokonca aj pri hračkách zbraní a vojenskej výbavy.

Stránka Dráčika

Pre veľký "úspech" firma nasledujúce dni pridala oranžový, pozom zelený banner:

Každý príčetný človek na planéte chce mier, nepotrebuje k tomu banner, prehlásenie a holubice a to už vôbec nie na stránke s detským sortimentom.

Dráčik týmto svojim počinom vyvolal množstvo kritiky, pohoršení ale aj obdivu. Predpokladám, že proruská dezinfo scéna spustí akciu Je suis Dráčik. Mnohí tam už nenakúpia a ľutujú eurá, ktoré tam roky míňali. Iní píšu, že na svoju stránku si môže dať hračkárstvo čo chce. Samozrejme, každá súkromná firma má v tomto široké možnosti, napríklad aj majiteľ detského kútika si môže dať vedľa pozvánky na predstavenie Fíha Tralala reklamu na pohrebné služby či alkohol, alebo detská klinika pozvánku na demonštráciu kotlebovcov. No neurobia to, lebo majú rozum. A hlavne, je to choré. Politické prehlásenia na stránky s detským sortimentom nepatria a to je jedno, či sú tak primitívne, ako plochy na stránke Dráčika, alebo založené na faktoch.

Mňa však prekvapilo niečo iné. Spoločnosť s ročnými tržbami 60 miliónov eur má stránku s tak neuveriteľným dizajnom, príšerným e-shopom, a oznamom pre zákazníkov, že v prípade objednávok „na e-mailové dotazy neodpovedáme.“

Je fajn vedieť, ako zmýšľa majiteľ Dráčiku, a je ešte celkom dobré aj to, že toto hračkárstvo zatiaľ neobjavilo sociálne siete, lebo Zem a vek či Igor Bukovský by mali ťažkú konkurenciu.

Dráčik o sebe na stránke aktuálne píše, že pôsobí na trhu od roku 1991 a že "je najväčším predajcom hračiek na Slovensku. V súčasnosti (marec 2017) prevádzkujeme 156 predajní Dráčik, z toho 77 na Slovensku a 79 predajní v Čechách a na Morave ... Logo - postavička Dráčika je vďaka pravidelným marketingovým aktivitám veľmi dobre známe nielen medzi deťmi, ale aj medzi dospelými. Je synonymom zábavy, hier a detskej radosti." Od dnes bude značka známa oveľa širšiemu publiku a nielen tým, že je to firma, ktorá dizajnom, marketingom, komunikáciou zamrzla v roku 1991.