Šimkovičová sa na ministerstvo uviedla so šíriteľom prokremeľskej propagandy Marekom Ťapákom

Šimkovičová sa na ministerstvo uviedla so šíriteľom prokremeľskej propagandy Marekom Ťapákom Reprofoto TV Slovan

Martina Šimkovičová dnes počas svojho oficiálneho uvedenia na post ministerky kultúry neprekvapila. Moderátorka dezinformačnej TV Slovan si po gýčových maľbách, primitívnom liste českému ministrovi kultúry a nemotorných statusoch pripravila vlastný kultúrny program - básničku a sprievodné slovo od jedného z hlavných šíriteľov proruskej propagandy na Slovensku Mareka Ťapáka.

 „Dámy a páni, vítam vás v priestoroch ministerstva kultúry, predseda vlády Robert Fico dnes oficiálne uvedie do funkcie pani Martinu Šimkovičovú. Pri tejto príležitosti je pripravené aj malé tlačové vyhlásenie,“ prihovoril sa novinárom niekdajší herec Marek Ťapák, posledné roky prispievateľ Infovojny, pravidelný hosť Slobodného vysielača a obľúbenec väčšiny dezinformačných webov na Slovensku. Ten Ťapák, ktorý tesne pred voľbami pomáhal propagácii Šimkovičovej v jej TV Slovan.

Obaja, ako známe tváre z televízie, pomáhali roky antisystémovým silám na Slovensku.

Šimkovičová v TV Slovan kotlebovcom, uhríkovcom, dezinformátorom ale aj Blahovi, Ficovi, Dankovi a ďalším zo Smeru či SNS. Od začiatku politickej kariéry mala názorovo najbližšie k proruskému exposlancovi Petrovi Marčekovi, ktorý stál aj pri zrode TV Slovan.

Podrobnosti: Martina Šimkovičová je roky nástrojom proruskej dezinfoscény


Marek Ťapák je na tom podobne. Perlil v Slobodnom vysielači, napríklad o tom, že mimovládky a médiá sú riadené Sorosom, pre Slobodný vysielač dokonca načítal aj rozhlasovú hru. Na proruskej Infovojne, ktorú Národný bezpečnostný úrad v rámci blokovania škodlivých aktivít v kybernetickom priestore zablokoval, odštartoval vlastnú reláciu s názvom Prebúdzanie ducha, ktorá je zmesou hrubých manipulácií a proruskej propagandy a ktorá sa vďaka jeho známej tvári šíri po sociálnych sieťach.

Odporúčame aj: Marek Ťapák je hlasom RTVS, Smeru a už aj prokremeľskej Infovojny (VIDEO)

Ťapák v svojom Prebúdzaní ducha šíri mnohé známe klamstvá kremeľskej propagandy. Napríklad, že Slovensko odmietlo „zlú ruskú ropu a teraz ju nakupujeme cez prostredníka za trikrát toľko“. Ako upozornili Checkbot aj projekt Infosecurity ide o klamstvo, keďže Slovenská republika získala na dovoz ruskej ropy výnimku. Vo videu TV Slovan Ťapák hovoril aj o tom, že dnes má byť fašizmus vnímaný ako zlo, ale Bandera ako dobro. Ide o klamstvá o fašistoch v ukrajinskej armáde a vláde, ktoré boli už mnohokrát vyvrátené.

Šimkovičová s Ťapákom po boku nie je dobrou správou pre budúcnosť kultúry, umenia či médiá na Slovensku. Nová ministerka nám dnes ukázala, akým smerom sa bude jej agenda uberať.