Kotleba zneužil chlapca na vozíčku na propagovanie neonacistického symbolu

Kotleba zneužil chlapca na vozíčku na propagovanie neonacistického symbolu Foto: Naše Slovensko

Ak by v súčasnosti vládla na Slovensku ideológia, ktorú propaguje Marián Kotleba, tak obdarovaný chlapec by bol medzi tými, ktorí boli určení na likvidáciu.

 

 

Strana Mariána Kotlebu propaguje svoju charitu prostredníctvom fotografie, na ktorej je na vozíčku postihnutý chlapec. Kotleba dáva do rúk jeho matky veľký šek, na ktorom je číslo 1488. Odovzdávanie šeku bolo súčasťou osláv 14. marca, keď ĽSNS oslavovala vznik vojnového slovenského štátu, ktorý vznikol pod kuratelou Adolfa Hitlera.

Číslo 1488 patrí medzi symboly neonacistov.

Propagačná fotka má na Facebooku stovky zdieľaníČíslo 14 začala používať americká neonacisticka scéna ako symbol 14 slov, ktoré "má správny predstaviteľ ich komunity" poznať, uznávať a riadiť sa nimi. Sú to tieto slová: "We must secure the existence of our people and future for a white children," čiže rasistická veta: "My musíme strážiť existenciu našich ľudí a budúcnosť bielych detí." Vetu vymyslel neonacisticky terorista David Lane a stala sa rovnako ako iné čísla (napr. 88) kryptonymom a symbolom na neonacistickej scéne.

Číslo 88 je známy nacistický symbol, ktorý symbolizuje 8. miesto v abecede pre pozdrav Heil Hitler. 1488 sa v neonacistickej symbolike používa pre slogan WHITE PRIDE WORLD WIDE 1488.

Špeciálnu symboliku Kotlebovho šeku si všimla stránka Slobodný vysierač, ktorá na facebooku nedávno urobila kompexný rozbor Fašistickej symboliky Kotlebovej strany.

Kotlebova strana, ktorá získala vo voľbách od štátu 3,6 milióna eur, sa pravidelne prezentuje fotografiami, ako rozdáva podobné šeky výhradne deťom s bielou pleťou.

Hendikepovaní ľudia boli v rámci nacistickej ideológie menej cenní a boli určení na likvidáciu. Počas druhej svetovej vojny šli priamo z transportov do plynových komôr. Práve v tých dňoch je v Bratislave výstava Nehodní žitia o zverstvách nacistov na bezbranných hendikepovaných ľuďoch. Podľa oficiálnych odhadov do konca vojny zahynulo vo vyhladzovacích táboroch 250 tisíc ťažko zdravotne postihnutých ľudí len zo Slovenska.

Zneužívanie hendikepovaných detí na propagáciu nacistických symbolov je výsmechom demokratickému systému ale aj obetiam nacizmu.

Ak by v súčasnosti vládla ideológia, ktorej symboly propaguje Kotleba a jeho strana, tak obdarený chlapec by bol medzi tými, ktorí boli určení na likvidáciu.

Aktualizácia 21.3. : Číslo 1488 nie je náhoda, ĽSNS ho tam dala zámerne. Podpredseda strany pre propagáciu Milan Uhrík pre Markízu povedal, že preto, aby si šek všimli médiá. Číslo si všimla aj prokuratúra.

Šeky kotlebovcov už preveruje špeciálna prokuratúra, ktorá má od nového roka extrémizmus na starosti. „Vyhodnocuje sa obsah zverejnených informácií, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry sa vecou bude zaoberať," povedala pre Sme.sk Jana Tökölyová, hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry.

Pre všetkých fanúšikov Kotlebu, ktorí sa na facebooku tešili zo symboliky čísla 1488 na šeku, tu je dokumentárny film redaktorky JOJ o osude handikepovaných ľudí v Osvienčime: