Vo veku 40 rokov tragicky zahynul šéfredaktor Rádia Junior

Vo veku 40 rokov tragicky zahynul šéfredaktor Rádia Junior Foto: Facebook Petr Zettner

Ve věku 40 let o tomto víkendu tragicky zemřel šéfredaktor Rádia Junior Petr Zettner.

ČTK o tom dnes informoval mluvčí Českého rozhlasu Jiří Hošna. Vedení stanice pro nejmenší posluchače se Zettner ujal 1. září. Před tím působil jako redaktor, editor, moderátor nebo vedoucí redakce Radiožurnálu.

"Tragické úmrtí Petra Zettnera mě i všechny ostatní rozhlasáky nečekaně a bolestně zasáhlo. Petr byl nejen skvělý odborník a profesionál, ale také úžasný člověk, na jehož kamarádství se dalo za každých okolností spolehnout. Přeji za sebe i za celý Český rozhlas upřímnou soustrast celé jeho rodině a všem pozůstalým," uvedl generální ředitel ČRo René Zavoral.

Zettner vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Začínal jako zvukař v Rádiu Vysočina, poté pracoval v Rádiu Impuls i v České televizi. Do ČRo nastoupil poprvé v roce 2003 na pozici editora, redaktora a moderátora regionálního vysílání. Následně se věnoval spuštění nového Rádia Jihlava. Do Českého rozhlasu se vrátil v roce 2010, kde postupně zastával funkci vedoucího redakce Radiožurnálu a analytika programu.