V Česku začne vysielať nová televízia o cvičení Fit HD

V Česku začne vysielať nová televízia o cvičení Fit HD Foto: Fit HD

 V Česku začne během příštího roku vysílat televize specializovaná na domácí cvičení. 

 

 

Kanál pod názvem Fit HD bude zaměřený na fitness, péči o zdraví a životní styl. Uvedla to společnost Axocom, která bude stanici v Česku distribuovat.

"Přestože stále přibývá lidí, kteří se zajímají o zdravý životní styl, a stále se objevují nová a populární cvičení, k tomu roste i počet fitness center, pořád existuje velká část lidí, které tyto trendy míjejí. A na ně se chceme zaměřit. V Česku zatím podobný formát dostupný všem chybí a právě specializovaná televizní stanice jej může vhodně nabídnout," uvedla ředitelka Axocomu Erika Luzsicza.

Koncept televizního programu zaměřeného na cvičení přichází z Maďarska, kde Fit HD více než rok vysílá a sleduje jí pravidelně až 1,5 milionu Maďarů. Televizní program je uzpůsoben zejména ženám v širokém věkovém rozmezí, nejčastěji od 20 do 70 let. Ženy budou podle Luzsiczy tvořit až 90 procent divácké základny Fit HD.

Programovou nabídku budou tvořit pravidelné bloky zaměřené na různé formy a techniky cvičení. V patnácti až dvacetiminutových pořadech se cvičitelé zaměří například na těhotné, aerobik, dance aerobik, box, nebo naopak jógu, brazilské bojové umění capoeiru či protažení v podobě strečinku a podobně. Zpočátku bude vysílat v maďarštině s českými titulky, později je v plánu jazyková i obsahová lokalizace.

V Česku každý rok začne vysílat několik nových televizních stanic. Za posledních pět let bylo uvedeno pět desítek nových televizních kanálů, za poslední dva roky to byla zhruba dvacítka. Letos na podzim to byl například první válečný kanál War svět válek a chystá se zpravodajská Seznam TV. Vznikají také internetové projekty, jako je TV Architect nebo Echo TV.