V týme spravodajského projektu CNN Prima News bude Markéta Fialová

V týme spravodajského projektu CNN Prima News bude Markéta Fialová Foto: Nova

 V týmu připravujícím start zpravodajského projektu CNN Prima News bude televizní moderátorka Markéta Fialová, která v posledních letech připravovala a moderovala publicistický pořad Střepiny v televizi Nova. Prima to dnes oznámila v tiskové zprávě.

 

Kanál CNN Prima News by měl začít vysílat zhruba během jednoho roku. Kontinuální zpravodajství v terestrickém, kabelovém i satelitním vysílání v českém jazyce bude nabízet na základě licence od firmy CNN International Commercial (CNNIC). Obsah bude vytvářet oddělení zpravodajství skupiny Prima.

Projekt řídí Martin Ondráček, který přišel do Primy z Českého rozhlasu. Jako ředitel zpravodajství a publicistiky skupiny Prima je jeho hlavním úkolem příprava a spuštění projektu CNN Prima News.

Fialová jako moderátorka začínala v roce 1993 na Primě, tehdejší Premiéře TV. "Moje profesní kariéra začala kdysi právě na Primě. Příležitost být u startu CNN Prima News v České republice je pro mě velmi lákavá," uvedla.

Markéta Fialová (48) vystudovala Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy a ještě při studiích přispívala do několika novin a časopisů a poté pracovala ve zpravodajství České televize (ČT). V roce 1993 se stala jednou z prvních tváří zpravodajství TV Prima, hlavní zpravodajskou relaci tam pak moderovala do roku 2001. V letech 2001 až 2004 byla reportérkou, dramaturgyní a moderátorkou publicistického pořadu Fakta ČT. V roce 2005 se stala moderátorkou hlavní zpravodajské relace TV Nova, kde působila do roku 2014. Poté připravovala pořad Střepiny.

Skupina Prima byla založena v roce 1993 jako první česká komerční televizní stanice. Společnost provozuje vysílání osmi televizních kanálů a šesti rozhlasových stanic. Má široké portfolio webů a tištěných magazínů, patří mezi české lídry na poli hybridní televize (HbbTV).