Satelitná Skylink chystá v Prahe platené pozemné vysielanie Anténa+

Satelitná Skylink chystá v Prahe platené pozemné vysielanie Anténa+ Ilustr. foto Skylink

Spoločnosť M7 Group, ktorá prevádzkuje satelitnú a internetovú televíziu Skylink, pripravuje spustenie kódovanej platenej služby na terestrickej platforme pre Prahu a okolie.

 

Komerčný štart novej služby cez pozemné vysielače pod značkou Skylink Anténa + chystá v spolupráci s firmou Prague Digital TV na október tohto roka, súčasne so zverejnením obchodných parametrov. Firma to dnes oznámila v tlačovej správe.

"Terestriálny príjem je v Českej republike stále veľmi populárny. Prechod z DVB-T na DVB-T2 vďaka podstatnému rozšíreniu kapacity terestrického vysielania otvoril cestu na spustenie atraktívnych platených programov. M7 Group nechce stáť bokom. Na projekt v celoštátnom meradle je potrebné sa pripraviť a získať potrebné skúsenosti. Naším prvým krokom bude spustenie platené služby v Prahe a okolí," uviedol člen predstavenstva M7 Jaromír Glisník.

Od 3. septembra prejde regionálna sieť 4. na kanále 46 z formátu DVB-T na DVB-T2. Prechod sa týka divákov, ktorí prijímajú TV stanicu Praha TV a rozhlasovej stanice Český Impuls a Rádio Dychovka. Prechod na nový formát bude pre divákov znamenať preladenie televízorov alebo set top boxov. Súčasne začnú technické testy novej platenej televíznej ponuky. Testy budú prebiehať niekoľko týždňov.

Z pozemného vysielania naopak zmizla televízie Šláger, ktorá zostáva dostupná na satelite a v ponukách káblových televízií. Prevádzkovateľ televízie Karel Peterka oznámil divákom, že nie je schopný dodržiavať svoje záväzky zo zmluvy o pozemnom šírenia signálu, ktorú podpísal.

Skylink kúpila vlani spoločnosť Canal Plus. Skylink má celkom v ČR a na Slovensku podľa údajov z roku 2017 okolo 1,65 milióna zákazníkov, z toho asi milión pripadá na Česko. Spoločnosť Prague Digital TV prevádzkuje regionálne pozemné DVB-T vysielanie od roku 2012.