Moderátor Moravec a ďalší pracovníci ČT sú v preventívnej karanténe

Moderátor Moravec a ďalší pracovníci ČT sú v preventívnej karanténe Reprofoto ČT

Niektorí pracovníci Českej televízie (ČT) sú v preventívnej karanténe kvôli nedeľnej relácii Otázky Václava Moravca s hlavnou českou hygieničkou Jarmilou Rážovou, u ktorej sa zistila nákaza covid-19.

Serveru iDnes.cz to dnes povedala hovorkyňa ČT Karolína Blinková.

"Zamestnanci z redakcie spravodajstva a publicistiky Českej televízie, s ktorými prišla hlavná hygienička do kontaktu, čakajú na výsledky testov a sú v preventívnej karanténe," povedala serveru hovorkyňa ČT. O koľko pracovníkov televízie ide, nespresnila.

Moderátor Václav Moravec na twitteri uviedol, že sa sám rozhodol zostať v karanténe. Test na covid-19 mal Moravec v stredu negatívny.

 

Kvôli terajšej situácii bude Moravec podľa hovorkyne ČT spovedať hostí tento týždeň v nedeľu v Otázkach Václava Moravce na diaľku prostredníctvom telemostu. Utorkové vysielanie relácie Fokus Václava Moravca televízia zrušila.

Rážová vystúpila v Moravcovej relácii v nedeľu 30. augusta. Test jej nákazu potvrdil v stredu. Hlavný epidemiológ pražského Inštitútu klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM) Petr Smejkal, ktorý v nedeľu v relácii bol s Rážovou tiež, serveru Novinky.cz povedal, že pražská hygienická stanica bude u Rážovej vyhľadávať len kontakty z posledných dvoch dní pred preukázaním nákazy. Podľa Smejkala sa tak jeho ani moderátora Moravca povinná karanténa nedotýka. Smejkal nebude ani v preventívnej karanténe, ale nechá sa otestovať, uviedol server.

Hygienici preverujú aj ďalších 23 kontaktov Rážovej z prostredia médií, pretože hlavné hygienička bola v utorok na stretnutí s novinármi.