Na tlačové konferencie českej vlády môžu len verejnoprávni novinári

Na tlačové konferencie českej vlády môžu len verejnoprávni novinári

Pondělní tiskové konference českej vlády se mohou osobně zúčastnit jen novináři z veřejnoprávních médií a celoplošných televizí, informovala dnes Strakova akademie v tiskové zprávě.

 Vzhledem ke koronavirovým opatřením, která se v Česku od pondělí na nejbližší dva týdny zpřísňují, se ostatní novináři v této době mohou k tiskovým konferencím připojovat pouze prostřednictvím videokonference.

V Česku začne v pondělí opět platit kvůli vývoji koronavirové epidemie nouzový stav. Doprovází ho řada opatření s platností na dva týdny, například uzavření středních škol v rizikových oblastech nebo zákaz hromadných akcí ve vnitřních prostorách nad deset lidí a venku nad 20.

Kabinet v současnosti od začátku září jedná rovněž prostřednictvím videokonference podobně jako při jarním počátku koronavirové epidemie. K osobní účasti na zasedání se ministři ve Strakově akademii vrátili od poloviny června. Také na jaře kabinet omezil počet přítomných novinářů, ostatním zprostředkovával možnost klást dotazy přes video.