Nova dostala licenciu na vysielanie spravodajského TN Live cez HbbTV

Nova dostala licenciu na vysielanie spravodajského TN Live cez HbbTV Ilustr. foto: Nova

TV Nova získala od Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie (RRTV) licenciu na prevádzkovanie lifestylového a spravodajského programu TN Live. Licencia na 12 rokov umožňuje šírenie kanála prostredníctvom zvláštnych prenosových systémov. RRTV to uviedla v tlačovej správe. Kanál, ktorý bol doteraz len na internete, bude novo dostupný aj prostredníctvom HbbTV.

Program má vysielať v češtine tri až 15 hodín denne na území ČR. "Jedným kliknutím na modré tlačidlo na ovládači sa diváci dostanú do kontinuálneho spravodajského vysielania TV Nova," uviedol producent TN Live Vladimír Hoť. TN Live sľubuje živé vysielanie od 9:00 do 20:00 hodín vo všedné dni.

Podľa Hote ide o prvý takýto projekt v ČR. "Po celý deň ponúkame naživo rozhovory s hosťami o aktuálnych témach, vstupy reportérov z terénu alebo priame prenosy z mimoriadnych udalostí v Česku i vo svete," dodal. Konkurenčné Česká televízia a Prima majú spravodajské kanály ČT24 a CNN Prima News šírené terestricky, v káblových sieťach alebo na internete.

Pokiaľ má divák príjem TV signálu cez anténu a zároveň televíziu pripojenú k internetu, služba HbbTV sa mu ukáže automaticky na obrazovke. Službu taktiež distribuuje satelitný operátor Skylink.