Šéfredaktorom Radiožurnálu bude namiesto Pokorného Ondřej Suchan

 Šéfredaktorom Radiožurnálu bude namiesto Pokorného Ondřej Suchan Foto: ČRo

Novým šéfredaktorem stanice Radiožurnál Českého rozhlasu bude od dubna dosavadní vedoucí programu Radiožurnálu Ondřej Suchan.

 

 

Nahradí Jana Pokorného, který se stal ředitelem zpravodajství ČRo. Šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky ČRo má být od května dosavadní ředitel digitálního obsahu Mafry Martin Ondráček. Personální změny schválila dnes rada ČRo.

Rada schválila výroční zprávu o činnosti rozhlasu za loňský rok a také změnu statutu ČRo. Proti současnosti, kdy generální ředitel musel s radními projednat jmenování vedoucích na prvním stupni řízení a šéfredaktorů, se nově tato povinnost bude týkat i některých vedoucích pozic na druhém stupni, které jsou ale podřízeny přímo generálnímu řediteli.

Radní dnes rovněž schválili koncepci Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Orchestr nadále povede Jakub Čížek.

Český rozhlas bude letos hospodařit s vyrovnanými příjmy a výdaji ve výši 2,193 miliardy korun. Loni to bylo 2,233 miliardy Kč, údaje jsou ale srovnatelné jen částečně, protože rozhlas přechází na novou metodiku rozpočtování.

Základem hospodaření ČRo jsou koncesionářské poplatky 45 korun měsíčně, které budou letos znamenat celkový příjem 2,05 miliardy korun. Dalších 85 milionů korun jsou očekávané výnosy z reklamy a sponzoringu. ČRo zaměstnává asi 1500 lidí.

Sledujte nás na podstránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: