Čermák sa po odchode z Economie vracia do ČEZ

 Čermák sa po odchode z Economie vracia do ČEZ Foto: Economia

Kamil Čermák (45), který minulý týden rezignoval na funkci v představenstvu mediální skupiny Economia, se vrací do skupiny ČEZ.

 

 

Povede společnost ČEZ ESCO, která se zabývá instalací a prodejem úsporných zdrojů pro menší firmy či veřejná zařízení. Informoval o tom dnes zpravodajský server iDnes.cz. Čermák se do služeb polostátní energetické firmy vrací po čtyřech letech.

Čermák se 1. května stal generálním ředitelem ČEZ ESCO, řekl serveru mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. Čermák dříve býval generálním ředitelem ČEZ ICT Services, kromě toho vedl aktivity ČEZ v Polsku a prošel i manažerské pozice v rámci ČEZ Prodej. Pracoval také jako obchodní ředitel Českého Telecomu či v ČSA. V 90. letech začínal jako novinář České televize. Vyzkoušel si také roli tiskového mluvčího a poradce někdejšího ministra průmyslu a obchodu Vladimíra Dlouhého.

Poslední tři roky byl Čermák součástí podnikání kolem Zdeňka Bakaly. Před několika týdny se Čermák stáhl z vedení BM Managementu, který vede investice manželů Bakalových. Na pozici předsedy představenstva Economie rezignoval 22. dubna.

ČEZ ESCO je prodejní společnost, která komplexně pokrývá energetické potřeby firem, obcí a institucí všech velikostí. Firma se zabývá energetickým poradenstvím, audity a projekční činností. Kromě toho realizuje třeba výstavbu fotovoltaických elektráren, kogeneračních jednotek, zařízení na výrobu tepla či rozvody elektřiny. Firma také modernizuje veřejné osvětlení ve městech. Ve správě či ve vlastním majetku má přes 18.000 světelných bodů.

Sledujte nás na podstránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: