Mladá fronta pripravuje noviny v čínštine

Mladá fronta pripravuje noviny v čínštine Ilustr.foto: Renminrimbao

Vydavatelství Mladá fronta připravuje časopis v čínštině. Časopis ponese název Ťin, což je v překladu esence.

 

 

První číslo vyjde 30. září, druhé 30. listopadu, poté je plánován jako čtvrtletník. Vyjde v nákladu zhruba 15.000 kusů a na 150 stranách chce ukázat čínským čtenářům to nejlepší z Česka. Šířen bude zdarma na leteckých linkách mezi Pekingem, Šanghají a Prahou, dále na letištích, v restauracích a luxusních hotelech v Praze, Českém Krumlově a Karlových Varech. Uvedl to dnes server Marketing&Media.

Časopis připravuje česká redakce pod vedením Jana Müllera, který pro Mladou frontu už pracoval na ruské variantě magazínu Zen. Redakce bude spolupracovat s překladateli i znalci čínštiny, kteří budou výsledné strany kontrolovat. Titul bude spadat pod značku Euro. Na distribuci časopisu mají spolupracovat česko-čínské společnosti. Podle šéfa divize Euro Michala Půra už zájem o časopis projevili čeští i čínští inzerenti.

Vydavatelství Mladá fronta patří Františku Savovovi. Část vydavatelství v dubnu zamířila k novému vlastníkovi, kterým má být Czech Media Invest (CMI) kontrolovaný Danielem Křetínským a Patrikem Tkáčem. Podíl ale nezahrnuje Euro, týká se hlavně ekonomického deníku E15 a některých časopisů. Prodej části portfolia ještě posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Sledujte nás na podstránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: