ČRo mení vedenie staníc Dvojka, Vltava a Radio Praha

 ČRo mení vedenie staníc Dvojka, Vltava a Radio Praha Foto: ČRo

Veřejnoprávní Český rozhlas (ČRo) plánuje během léta několik personálních změn.

Nové vedení budou mít stanice Dvojka, Vltava a Radio Praha. ČTK to dnes sdělil mluvčí ČRo Jiří Hošna.

K 31. červenci odchází z pozice šéfredaktora Dvojky Miroslav Dittrich, který ji vedl od října 2013. Ve funkci ho od 1. srpna vystřídá novinář, historik, manažer v komerční reklamní sféře, editor a autor rozhlasových dokumentů Martin Groman.

Změny se dotknou také zahraničního vysílání Českého rozhlasu. Novou šéfredaktorkou stanice Radio Praha bude od 1. září Klára Lukešová-Stejskalová, která dosud působila ve zpravodajství ČRo jako vedoucí zahraniční redakce. V pozici vystřídá Miroslava Krupičku, který funkci šéfredaktora či ředitele stanice zastával od roku 1998.

Nové vedení bude mít i stanice Vltava, přestože v otevřeném výběrovém řízení na šéfredaktora nebyl nakonec vybrán žádný kandidát. Vedením Vltavy bude od 1. srpna podle mluvčího dočasně pověřen editor redakce kulturní publicistiky Antonín Pfeifer. Vedoucí místo se uvolnilo po odchodu skladatele Lukáše Hurníka, který post zastával 15 let. Hurník oznámil rezignaci na konci dubna. Jako důvod odchodu k 30. červnu tehdy uvedl změny v názorech na budoucí podobu Vltavy po příchodu nového vedení rozhlasu.

Generální ředitel ČRo René Zavoral, který stojí v čele rozhlasu od letošního ledna, představí plánované personální změny na nejbližším veřejném zasedání Rady Českého rozhlasu. To se uskuteční 27. července.